Ontdek PLUS

Ineke deBoer

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ineke deBoer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ineke deBoer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik ben in maart 1955 op de Linnaeusschool in de Paets van Troostwijkstraat gekomen in de 1e klas bij juffrouw Peters.

    Ik ben in maart 1955 op de Linnaeusschool in de Paets van Troostwijkstraat gekomen in de 1e klas bij juffrouw Peters. Zij ging trouwen, toen een reden om de school te verlaten. Ik kan me niet goed herinneren of ik nog een juffrouw daartussen heb gehad, maar volgens mij kregen we daarna juffrouw Delgman. Zij kwam rechtstreeks van de kweekschool en wij waren haar eerste klas. Dat was zo bijzonder, dat zij "haar klas" is blijven volgen totdat de meesten de middelbare school hadden afgerond. Dat was bij mij de MULO. Als beloning mocht ik met haar 3 dagen langs jeugdherbergen in Zeeland. Daarna heb ik nooit meer iets van haar vernomen. Zij verliet ons overigens al weer snel in de 3e klas, omdat zij een baan had gekregen bij de Ecole Francaise in Parijs. Daarvoor leerde zij ons wat Franse woordjes. Ik ben nu nog steeds francofiel. Mijn beste vriendin was Annemieke Bosman uit de Jan ten Brinkstraat. Wij konden tot wanhoop van onze moeders echt ouderwets giechelen. Ook met Kitty van de Genestetlaan ging ik om. Ik ben haar achternaam kwijt. En met Willy Haffner en er was nog een Martha. In januari 1958 heb ik de school verlaten doordat wij gingen verhuizen naar Bouwlust.

    Linnaeusschool, 1955

    Onze leraar Geschiedenis, de heer Poptie, bracht ons het onderwerp "De Franse revolutie" bij.

    Onze leraar Geschiedenis, de heer Poptie, bracht ons het onderwerp "De Franse revolutie" bij. Zelfs nu komen de jaartallen er nog spontaan uitrollen. Verder onze leraar Duits en Aardrijkskunde, de heer Scheeres, een man uit Groningen, die er vreemde leermethodes op na hield, waarvan enkele toch zijn blijven hangen.

    Openbaar M.U.L.O./Openbare ..., 1961