Imkje deFuijk

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Imkje deFuijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Imkje deFuijk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb 6 jaar over de HAVO gedaan.

  Heb 6 jaar over de HAVO gedaan. Vond de laatste 2 jaar het leukst. Heb nog nachtmerries van meneer Lindt van Erk, de leraar duits. Wanneer je een verkeerd antwoord gaf haalde hij zijn nagels over het bord. Dat ging echt door merg en been. Ik kan zijn rijtjes nog dromen. Hij was zo trots toen hij op latere leeftijd vader werd. Helaas is hij niet lang daarna overleden. We hadden ook les van van Huikman, de leraar wiskunde. Kolossale man met baard en zelfgebreide truien. Soms nam hij zijn hond mee naar school(een grijze bouvier?). En als hij dan eindelijk op de 2e etage was, riepen wij zijn hond naar beneden. Moest hij weer helemaal naar beneden om zijn hond te gaan halen. Verder Lambooij voor biologie. Die man kon geweldig les geven. Hetgeen ik daar geleerd heb kon ik ook goed gebruiken bij mijn opleiding voor Verpleekkundige. Bij meneer Booms (frans) gingen we aan het eind van de les altijd een frans lied zingen. Verder gingen we in de pauze altijd naar het bakkertje op de brug in het bos, koek of snoep kopen.

  Christelijke Scholengemeens..., 1972

  Om de zoveel tijd een week naar school.

  Om de zoveel tijd een week naar school. Verder werken in het ziekenhuis. Was een leuke tijd. Vooral ook het intern wonen in het zusterhuis. In de pauze lekker winkelen op de Frederik Hendriklaan. Verder weet ik geen namen meer van leraren. We mochten ook breien tijdens de les. We hebben toen met een paar man nog een donkerblauwe schipperstrui voor een leraar gebreid.

  Frankenslag, 1978

  In de 1e en 2e klas zat ik bij juffrouw Van Spronsen.

  In de 1e en 2e klas zat ik bij juffrouw Van Spronsen. Was wel een lieve juffrouw.In de pauze mochten we dan aan de hand van meneer Leenhouts lopen. Moet je nu toch niet meer aan denken. Ik was als de dood voor meneer Pezie, de concierge.De 3e klas bij juffrouw Van Renesse. Woensdagmiddag gingen er iedere keer een paar leerlingen met haar mee naar huis. Met de bus naar Rijswijk, nootjes kopen in de Boogaard en dan met haar mee. Zij las in de klas altijd voor over Lodewijk de tekkel. De 4e klas bij juffrouw Baasdorp. De 5e klas bij meneer Van Buren. Als je klaar was met de opdrachten mocht je een spelletje of puzzel uit de kast pakken. En de 6e klas bij meneer Jopp. Als je daar voorover boog over de tafel en je wilde weer gaan zitten op de stoel had je steevast een natte spons op je stoel liggen. In de pauze werd het speelterrein in 2-en gedeeld. Op de ene helft ging meneer Jopp met de jongens voetballen. Bloedfanatiek was die man. En meisjes mochten echt niet meedoen. Wij mochten touwtje springen en elastieken. Gym was ook leuk, van meneer Post. Gingen we ringen of koprol over de bok. Ikzelf vond de 5e klas het leukste. Toen hadden we ook een leuke concierge, meneer Van der Elst. Handwerken vond ik altijd vreselijk, bij mevrouw Kamphorst.

  Van Hoogstratenschool, 1966

  ?