Ilmari Schepel

Kent 2 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Noord-Finland

  Bekijk het volledige profiel van Ilmari Schepel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Ilmari Schepel heeft 2 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De vrolijke juf Tewelse is het enige wat ik me herinner.

  De vrolijke juf Tewelse is het enige wat ik me herinner.

  Montessori Kleuterschool , 1955

  De tijd op de Bethelschool was leuk.

  De tijd op de Bethelschool was leuk. Bijvoorbeeld iemand op het schoolplein "burgemeester" maken door plotseling van achteren zijn broek naar beneden te trekken.. Klasgenoten onder anderen Corry van der Spek, Karel de Bie, Per Kremers. Als ik het me goed herinner was het meneer de Jong die altijd spannende verhalen vertelde over de oorlog en over zijn diensttijd in Duitsland, met de jeep etc. In die tijd maakte ik ook kennis met de heer Wapstra van de kinderpolitie omdat ik met makkers ruitjes van de groene kikkerschool had ingegooid. Luilak-beddezak was ook een leuke traditie waardoor deze zelfde heer Wapstra ons weer moest hebben. In de vijfde klas ging ik naar de Maarten Lutherschool, waar mijn zus Selma op zat.

  Bethelschool, 1957

  Fijne klasgenoten en leraren (behalve die vervelende Mulder).

  Fijne klasgenoten en leraren (behalve die vervelende Mulder). Brommer was het tegenovergestelde, namelijk een schitterende leraar, die liefde bijbracht voor klassieke talen en het grote leven; op een prachtige, teatrale manier. Die onpedagogische sportleraar (John Mulder) deed mij destijds (onzeker jongetje van 13, die net zijn moeder had verloren in een verkeersongeluk) een van de schunnigste streken aan, die ik ooit in mijn leven heb moeten ondergaan. Ik herinner me hem daarvoor nog steeds zeer negatief. Een waarschuwend voorbeeld voor leraren wat voor een langdurig effect je kan hebben op weerloze, kleine leerlingen. Kees Swart (1978) heeft duidelijk dezelfde ervaring: "Het was typisch John Mulder: onuitstaanbaar dominant, altijd paraat met commentaar en nul komma nul begrip voor leerlingen die niet in zijn kudde mee wilden lopen"... Gelukkig hebben ook bij mij de goede herinneringen toch het overwicht: Boomgaard, Fles, Brommer, Baarman, Kofman waren allemaal schitterende en menselijke leraren. Als toevoeging aan de schoolherinneringen van Guido Diemer (betreffende leuzen bij de verkiezingen van het schoolbestuur; zie Guido's tekst): "Een bestuur zonder Schepel is een tiet zonder tepel".

  Gymnasium Felisenum, 1963

  ?