Bekijk het volledige profiel van Id van Zaltbommel en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 13

Id van Zaltbommel heeft 13 klassenfoto's en kent 17 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Ik herinner me, dat de hele kl...

Ik herinner me, dat de hele klas (5 en 6)vaak mee mocht naar de kerk, tijdens de lesuren, voor rouw-en trouwmissen, want dan moest meester van Weegen het koor dirigeren.Ook de oude kolenkachels, die door de concierge men.v.d. Ham en later Dhr. van Vliet werden gevuld met kolen.En waar op de schoolmelk werd verwarmd. En niet te vergeten de verhalen van Meester te Pas!!Ook was er toen geen gymzaal, dus lopend met de klas naar de toenmalige Tuinstraatschool(nu S.W.O.) 2maal per week.Ook herinner ik me de vrije woensdagmiddagen, met vriendjes ( Wim Metz, Jan Hessing etc.)stoeien in het van Boetzelaerpark en hutten maken in de knotwilgen van Park Arenberg. Die stonden langs de sloot, waar menigeen een nat pak op liep. Dan nog even naar de Michaelkerk, zgn. even bidden en stiekem in de biechtstoel gaan zitten, tot Pastoor Geelen ons snapte.In de 5e klas kregen we na schooltijd Franse les van Meester Kersten, die later Hoofd van de school is geworden. Kortom een leuke tijd gehad. Klasgenoten, o.a. Gerda Boer, Jack Boer, Jos Kersten, Wim Burbach(zie ik regelmatig op de tennisclub), Anneke Gouverneur, Ivon Stroink, Gerard Versteegh, Ria Haugh, Willy Hendriks, Thea Metz etc.Leerkrachten oa. nog Juffr. de Groot(handwerken), en niet te vergeten Juff. v.d. Velden, inmiddels ver in de negentig en vlak bij mijn oudste zoon wonend.

2004, Id van Zaltbommel

vakantie Oostenrijk 1957 tusse...

vakantie Oostenrijk 1957 tussen schriftelijk en mondeling examen. We vertrokken van station Utrecht richting Langenfeld in "t Otztal en van daaruit naar ons Gasthaus in Burgstein. Wat een lol hebben we daar gehad, met o.a. een dag naar Innsbruck, wandelen in de bergen en de bonte avond en dat met haast geen cent op zak!! Namen : Wim van Miltenburg, Huub Westerhout, Jelle van der Zee, Anneke Zuidema, Fija van der Baan(later getrouwd met Hans van der Heyden), Gea ?, Tilly Visser, Maarten Kettmann, Dick Bellaart en niet te vergeten Heleen Venema, waar ik iedere dag mee naar school fietste en zondags naar het hockeyveld(maar niet om te hockyen !!). Als leiding gingen Dhr.v.Straaten, Mevr.Kreuger en nog een dame mee naar Oostenrijk. Een prachtig einde van m"n mulo-tijd. Ook herinner ik me de weekjes in een jeugdherberg o.a. Ermelo en Arnhem.( resp. 1953 en "56) en niet te vergeten , schaatsen op Loosdrecht, met de hele school op de fiets er naar toe en warm worden met koek en zopie. Ik heb er een oergezellige tijd gehad en wie weet komt er nog wel eens een reunie.

2004, Id van Zaltbommel
?