Bekijk het volledige profiel van Ibo Tamminga en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 5

Ibo Tamminga heeft 5 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Kan mij niet zo veel meer van ...

Kan mij niet zo veel meer van deze tijd herinneren. Wel dat ik in de 1e klas Juf Blom heb gehad, welke een grote indruk op mij heeft gemaakt. Wat ik nog wel weet, is dat er naast de school mensen woonden die kippen hielden. Op gegeven moment was de man aan het slachten en waren er enkele kippen na te zijn onthoofd losgelaten. Deze liepen dan nog een stukje door en ploften dan neer vlak bij ons schoolplein. Ik woonde toen in de van Loostraat en ben in 1953 naar Haarlem-Noord verhuid.

2004, Ibo Tamminga

Ervaren als een goede school, ...

Ervaren als een goede school, waar je goed les kreeg. Wel streng, maar dat hadden wij ongetwijfeld nodig. Leraren: Dhr.Bos (hoofd), Wilmink(Duits), van Zalinge (Biologie), Timmer (Aardrijkskunde, Frans en Nederlands), Hoekstra, de Jonge(Engels) later ook schoolhoofd, Haverkamp (Handelsvakken), Bottelier (Handelsvakken) en Kniese (Frans)en Hofman voor tekenen. Medeleerlingen: Jurn Dijkhuis, Jens Larsen, Cisca van der Vlis, Hetty Nieuwstraten, Astrid van Houten, Ina van der Schaaf, Ruud Dikkeboom,etc., Leraar Timmer nog eens tegengekomen bij een trouwerij van een collega van mij. Even met hem gesproken en hij vertelde , dat hij alle klasseagenda's nog in bezit heeft met alle namen van leerlingen per klas. Goed te gebruiken voor een reunie, zo meldde hij!!!

2004, Ibo Tamminga

Ik kwam in 1953 in Haarlem-Nrd...

Ik kwam in 1953 in Haarlem-Nrd wonen in de flats aan de Rijksstraatweg, welke inmiddels alweer zijn gesloopt. Ik kwam in de 3e klas bij Dhr.Roeleveld te zitten en heb hem ook als klassenleraar gehad in klas 4 en 5. In de 6e klas kregen wij het hoofd van de school de Heer Blom, welke ook op de klassenfoto staat. Wat ik nooit zal vergeten is dat ik in december 1956 als 12 jarige voor Sinterklaas heb moeten spelen.(Ik was de enige niet leraar, die het pak van Sinterklaas pastte, dus...) Ondanks dat je verkleed was, werd ik in de 3e klas door mijn zus Anneke herkend en in de 4e klas door mijn broer Menno. Andere onderwijzers die ik nog ken zijn: Juf Diemer, de heer Appelo en de heer Oosterbeek. Juf Diemer en Dhr.Oosterbeek zijn ook meegeweest op ons kamp naar Lunteren, wat volgens mij geweest is met de 4e of 5e klas. Hiervan ook nog 2 foto's toegevoegd.

2004, Ibo Tamminga
?