Hugo Tander

Kent 24 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hugo Tander en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hugo Tander heeft 0 klassenfoto's en kent 24 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Kwam van de St.

  Kwam van de St.Jozefschool in de vierde en vijfde bij juffrouw Loumans in de klas. Dit was in Doetinchem het moment dat katholieke scholen gemengd werden. Ging daarna weer terug naar de St.Jozefschool ter voorbereiding op de HBS.In het begin liep er op de speelplaats een streep; aan de ene kant de jongens en aan de andere kant de meisjes. De leraren controleerde of je niet te langduring in de buurt van de streep vertoefde. Een jaar later was de streep verdwenen.

  Ludwinaschool ( R.K basison..., 1952

  In die tijd was er een gescheiden school voor jongens en meisjes.

  In die tijd was er een gescheiden school voor jongens en meisjes. In 1952 werden de katholieke lagere scholen verdeeld over de wijken in Doetinchem. Daarom ging ik in 1952 naar de St. Ludwienaschool waar ik in de vierde en vijfde klas bij juffrouw Loumans zat. Daar zat ik voor het eerst bij meisjes in de klas. Omdat ik naar de HBS ging kwam ik in de zesde klas terug op de St.Jozef school bij meneer Wolters. In de eerste klas zat ik bij juffrouw de Groot. In de tweede klas kregen we meneer van Haarlem die later in het jaar werd opgevolgd door juffrouw Leemreis. De derde klas kregen we les van meneer Schullekes (als ik dat tenminste goed schrijf). Voor de gymles ging je door een aantal gangen naar het gebouw van de ULO. Tussen de beide kapoenistraten lag de speelplaats, die ook begrensd werd door de kleuterschool (toen nog bewaarschool genoemd).

  St. Jozefschool, RK Basissc..., 1949

  Favoriete docent elektronica en telecommunicatie: Jan Accu ofwel G.

  Favoriete docent elektronica en telecommunicatie: Jan Accu ofwel G.E.F. van Dijk

  Hogere Technische School (HTS), 1963

  ?