Ontdek PLUS

Hinke Jong

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Hinke Jong en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hinke Jong heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    In de kleuterklas werden enorme potten lijm klaar gemaakt als we weer eens gingen plakken.

    In de kleuterklas werden enorme potten lijm klaar gemaakt als we weer eens gingen plakken. Soms werden houten puzzeldozen uitgedeeld en moesten we op commando opdrachten uitvoeren. Maar we gingen ook naar buiten: naar het Wilhelminapark, langs het strand schelpen zoeken om ze later als versiering van een lijstje te plakken en op het schoolplein bij de vlaggenmast kringspelletjes doen. Vanaf de eerste klas moesten we als de bel ging twee aan twee in een rij bij de klas wachten tot de juf of meneer ons naar de klas begeleidde. In de eerste klas had ik juffrouw Kikkert; in de tweede juffrouw Janssen die bij het raam met haar man ging sjansen en met de liniaal sloeg na een inktvlek in mijn schrift; in de derde juffrouw Karchi; in de vierde meer Johnson, die een voorkeur voor een jongen had; in de vijfde meneer Van Niel met verhalen van Anansi en in de zesde meneer Medema die zijn handen vouwde tijdens het dictee. Vanaf de eerste tot de vijfde zat ik vaak naast Jeannettte v/d Koppel tot ze naar Nederland vertrok; daarna zat ik naast Gloria Boekhoudt. In de vijfde kwam Gerard Winter uit Nederland die meester zei tegen meneer Van Niel. In de zesde werd ik getest voor de H.B.S. en kwam in een bijlesgroepje, waar Alexander heel erg hard kon lopen als we daarvoor nog tikkertje deden op het plein.

    (Reina) Beatrix School, 1959

    Meneer Poot (biologie) at altijd een appel in de pauze.

    Meneer Poot (biologie) at altijd een appel in de pauze. We waren in de derde klas zo ondeugend om de tas van meneer Kersjes (wiskunde) te "verstoppen" bovenop het schoolbord... Antoinette Tonnaer kocht in de pauze vaak muntdrop. Tijdens de overhoring van Franse woordjes, was het de kunst om ongezien voor de juf voor te zeggen.

    Stedelijke Mavo, 1969