Ontdek PLUS

Herman Spanjersberg

Kent 13 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Herman Spanjersberg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Herman Spanjersberg heeft 0 klassenfoto's en kent 13 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb les gehad van juffrouw Van de Voorde (1e en 2e klas), van meester Maat (3), meester Smit (4), meester Kool (5) en meester Mulder (6).

  Ik heb les gehad van juffrouw Van de Voorde (1e en 2e klas), van meester Maat (3), meester Smit (4), meester Kool (5) en meester Mulder (6). Van meester Maat heb ik pas echt zingen geleerd. Meester Smit was een heel merkwaardige man die viool speelde en als we dan zangles hadden, moest eerst de viool worden gestemd, wat de nodige hilariteit gaf. Ook bracht hij elke dag een literfles melk mee en deze dronk hij in de loop van de dag voor het front van de klas op. Het laatste jaar was een voorbereidend jaar voor het toelatingsexamen voor de HBS. We zaten afgezonderd van de rest van de klas in de werkkamer van meester Bak (hoofdonderwijzer). Ik herinner me nog dat van deze kamer de ramen waren dichtgeplakt en er de hele dag kunstlicht brandde. Af en toe, bijvoorbeeld voor zangles en gymnastiek, gingen we terug naar de grote klas van meester Mulder. Ik zat daar samen met o.a. Jannie van der Vorm, Hennie van Rij, Agaath?, Greta? Ik meen dat we met zeven leerlingen toelatingsexamen deden en dat er slechts drie werden toegelaten. Tegelijk zaten er jongens in dezelfde kamer die eigenlijk het 'zevende leerjaar' deden omdat ze pas in april op de Ambachtsschool terecht konden.

  Rehobothschool, 1945

  Ik studeerde nog maar gaf part-time les in wiskunde aan de eerste en tweede klassen.

  Ik studeerde nog maar gaf part-time les in wiskunde aan de eerste en tweede klassen. De HBS was toen aangewezen als proefproject voor de Mammoetwet en had daarom al een brugklas.

  HBS Henegouwerplein, 1965