Ontdek PLUS

herman peters

Kent 31 personen

Getrouwd
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van herman peters en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  herman peters heeft 8 klassenfoto's en kent 31 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  die oude tijd toch...

  Ging eerst naar de kleuterschool achter op de st.henricus school. Kan me niet veel van de school Jaren herinneren. Alleen zuster Leonarda (sr lemonade) en natuurlijk mvr kok jammer dat haar man zo vroeg overladen is de hele school was op de begravenis natuurlijk. Ook was er een meester Geerts in de derde klas, was altijd in moeilijkheden stond vaak in de hoek of kreeg een krijt borsteltje naar me gesmeten. Och ja zal het wel verdient hebben. Moest de 4de klas overdone de meester kon mij niet uitstaan geloof ik. Was stiemem verliefd op een meisje die op de derksweg woonde ze hete Ria. Ben er later nog eens mee uitgeweest. Net als ik heb gelezen had meester borker veel invloed op de school maar ook zijn twee zussen. heb tussen de middags vaak bij hun in de tuin gewerkt dan kreeg je een dubbeltje ach wat was je daar blij mee.

  St Henricus-School, 1952

  De tijd was achteraf bekeken niet weggegooit ik heb mijn vak als schilder geleerd.

  De tijd was achteraf bekeken niet weggegooit ik heb mijn vak als schilder geleerd. Wat heeft me veel goed gedaan. Ik kan me de naam van de onderwijzer niet meer herinneren. wel dat er een jonge frater was die me een keer in de kont schopte zal wel verdient hebben. Twee jongens die bij mij uit de buurt kwamen was herman gerdus en benny lohuis, hij was ook een schilder. Heb alle fotos bekeken maar zjn niet erg duidelijk om mensen te kennen ik heb aangegeven dat ik op eentje sta maar ben niet 100% zeker. Zijn er geen fotos van de dagen dat we zg olympise spelen hadden (sports weekend) de ouders waren dan ook welkom. ben benieuwd

  Katholiek Jongensinternaat ..., 1958

  was in de eerste klas bij zr Limonad zo noemde ik haar.

  was in de eerste klas bij zr Limonad zo noemde ik haar. de twee klas bij juf kok. Ik sta op de klasse foto helemaal links op de voorgrond. De derde klas hadden we een meester die graag met schoolborsteltjes mocht gooien. Heb vaak in de hoek gestaan. De vierde klas moest ik overdoen daar ik denk dat de meester mij niet graag mocht want toen ik bij juf borke het overdeed had ik geen een cijfer onder de 8. Ook heb ik bij die friese meester gezeten wat een stoure vent. en na de 6de klas ben ik naar zeist verhuis waar ik in een juvenaat heb gezeten. Kan niet veel over de tijd op de st hendricus vertellen want er is verder nooit iets bezonder gebeurd. Alleen dat er een foto rond ging met een naakte meisje op een grote steen in een plas. ben later nog met verschillende meisje van de school uitgeweest. Ook waar ik als jongen verliefd op was.

  St Henricus-School, 1951