Herman Hollander

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Herman Hollander en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

  Herman Hollander heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Ik was in 4b onder meester Belgraven (met een sikje dacht ik),hholland291@msn.

  Ik was in 4b onder meester Belgraven (met een sikje dacht ik),hholland291@msn.com in 5a onder meester Hofstra, in klas 6 onder meester Somsen (ik herinner hem als een sarcastisch man) Het was een keurige school met kleine klassen; het had een goede klas met handenarbeid. Ze waren enorm koningsgezind, vooral toen we bezet waren door Duitsland. Ze hebben kans gezien om mij, die van huis uit ongelovig was, een enorme haat te geven tegen Rooms Katholieken. het heeft me jaren gekost om deze onchristelijke gedachten kwijt te raken.

  2006, Herman Hollander

  Ik leerde electro-techniek.

  Ik leerde electro-techniek. De enige namen die ik herinner waren de directeur Quint, de onderdirecteur Hollander, de tekenleraar 'Plankenteller' en een leraar met de nickname van "Heintje Honing" En niet te vergeten de concierge die rustig de hoofddeuren sloot ook al kwam je hijgend aanhollen. herinneringen: de naam was toen "Derde Ambachts-school; geen electriciteit toen de hongerwintwr begon; moest op een trap draaibank werken; we kregen een blikje sardines die we ter plaatste op moesten eten. Heb nog steeds mijn rapporten.

  2006, Herman Hollander

  bovenmeester Bakhuis, onderwijzer vijfde klas, Camphuizen; onderwijzer zesde en hogere klassen, Gerritse; hij probeerde de knapste leerlingen klaar te stomen voor de HBS, klasgenoten wiens namen ik nog herinner, Corrie Hulsman, Tiny Brouwer, H

  bovenmeester Bakhuis, onderwijzer vijfde klas, Camphuizen; onderwijzer zesde en hogere klassen, Gerritse; hij probeerde de knapste leerlingen klaar te stomen voor de HBS, klasgenoten wiens namen ik nog herinner, Corrie Hulsman, Tiny Brouwer, Hesterman, Piet Genot, Cor Kolder wij kregen ook (verplichte) Duitse les, maar de onderwijzer gaf alleen maar Duitse liedjes.

  2006, Herman Hollander
  ?