Herma Klein Kranenberg

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Herma Klein Kranenberg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Herma Klein Kranenberg heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Ik heb veel leuke herinneringe...

  Ik heb veel leuke herinneringen aan deze school: Op kamp met de fiets naar Ruigeroode, Lochem. De intochten van Sinterklaas, ieder jaar weer verrassend (stond-ie opeens op het dak, of kwam op de motorfiets van de congierge), het Wilhelmus zingen op Koninginnedag bij het bejaardentehuis, de themaweken (goednieuws journaal in de Lange Jan, maar ook experimenteren met heel streng ouderwets onderwijs en onderwijs op een heel vrije manier, waarin een uur lang 'alles' mocht. Sommigen gooiden alle jassen van de kapstok en anderen gingen eindeloos de schoolbel luiden. De playbackshows met Rick van der Spek als dj. Deed hij ook niet een legendarische ABBA-imitatie met o.a. Evelien? Meester Veldman met zijn eeuwige liedje 'vodden en benen' en zijn bruine ribbroeken. Zijn bijnaam was Veldmuis geloof ik. Pedagogisch vond ik hem niet sterk - hij had de neiging je snel de les te lezen op een vervelende manier. Schoolhoofd Van der Scheer had natuurlijk scheerkwast als bijnaam, ook al had hij een baardje. Ben Boukema herinner ik me als erg aardig, hij gaf leuk les. Juffrouw Meijer heeft me nog eens lief opgevangen toen ik was weggelopen bij de handwerkles, ik snapte maar niet als linkshandige hoe de kruissteek moest! De schoolfeesten (oude krantenfeesten?) waren erg gezellig en sfeervol. Ik zat in een clubje 'locobananaantjes' met Esther Kieneker, Derry Kramer en Joke van der Scheer. Verliefd was ik afwisselend op Rick van der Spek, Menno Kijkuit of Aukejan, die in Amerika had gewoond. Oscar van de Loo herinner ik me ook als speelkameraadje.

  2003, Herma Klein Kranenberg

  De knusse ontvangst bij Van An...

  De knusse ontvangst bij Van Andel in de pauze, voor koffie en een speculaaspop. De humor van conrector Esmeijer waar je je moest melden als je te laat was of eruit gestuurd. De wanhoop van leraar Duits Hendriksen als we weer eens scenes uit de muppit show zaten te imiteren tijdens de les. De angst voor Munk die ik had (zo'n strenge man)en het vertrouwen in zijn collega Van Lente (beide wiskunde. Ik heb goede herinneringen aan deze tijd, veel gelachen en zitten geiten, en tussen de bedrijven door het nodige opgestoken!

  2003, Herma Klein Kranenberg
  ?