Henry Oort

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henry Oort en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

  Henry Oort heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Na de relatief kleine, gezellige Mavo 'op de' Smilde, leek deze school meer op een leerlingenfabriek.

  Na de relatief kleine, gezellige Mavo 'op de' Smilde, leek deze school meer op een leerlingenfabriek. In de pauze's zaten de mensen uit Beilen en Smilde bij elkaar (en maar toepen!). Assenaren hadden hun eigen clubje. De lessen Engels bij dhr. Themmen waren meestal wel leuk, temeer omdat ie wel es zn gitaar meebracht. Ook een les Nederlands, bij dhr. Havenga, over 'Elkerlyck'(na een bezoek aan het in de buurt gelegen cafetaria)zal me altijd bij blijven, haha! De gymlessen bij dhr. van der Schaaf waren altijd leuk, veel variatie. Vooral 'apenkooi', voor we op vakantie gingen. Hockey was aan mij niet besteed, wel basketball! En aardrijkskunde bij dhr.Van der Wiel was ook altijd een gezellige bende! Vooral in de zomer met het muzieklokaal er vlak bij (stiekum de casettespeler aan!). Met goed weer gingen we op de bromfiets en in de winter met de bus en later met Hessel(de Weerd) in de DAF. Leuke herinnering is ook het klassenfeest bij onze klassenleraar, dhr. Krol, thuis in Rolde. Ach, al met al toch wel een leuke tijd.Alleen het afscheidsfeest in Deurne was niet zo je van het. Jammer.

  2003, Henry Oort

  We begonnen destijds (1962) met juffrouw Tuytman.

  We begonnen destijds (1962) met juffrouw Tuytman. Al snel volgde juffrouw Hunze haar op. Dat was een heel ander type juf. In de 3e klas kregen we meester Goossens (uit Dalfsen). Die had wat meer aandacht voor het creatieve in de leerling w.o. zingen. Hoofdmeester De Vink was er echt een die de wind eronder hield, zeg maar. Waar ik me echt in kon uitleven en veel plezier aan heb gehad waren de gymlessen en het voetballen op het veldje achter de school. Ik had een gloeiende hekel aan die jaartallen bij de geschiedenislessen en die blinde kaarten bij aardrijkskunde. Toch had ik die 2 in mn pakket op de Havo, haha(en geslaagd). De Vink wou het er inrammen, maar dat werkte niet bij mij. Het afscheid van de 6e klassers in de aula boven, vaak met sketches en toneelstukjes was wel altijd erg leuk. Ik zal nooit vergeten dat Hanssie Hoeks (iedereen zal hem herinneren), zo lekker brutaal was om aan Marinus de Boer? (destijds muziekleraar te Dwingeloo) "Kom uit de bedstee, mn liefste" te spelen. Geweldig, en.. het werd gespeeld!! Toen was ook De Vink ff top!

  2003, Henry Oort

  Op deze school heb ik een prachtige tijd gekend! Ik herinner me nog de schoolconcerten in het huidige Kompas bij de Koepelkerk, een prettige onderbreking van de lessen! Roken achter op het veldje in het hoge gras, 'taaien en schotsie lopen' op de Molenwi

  Op deze school heb ik een prachtige tijd gekend! Ik herinner me nog de schoolconcerten in het huidige Kompas bij de Koepelkerk, een prettige onderbreking van de lessen! Roken achter op het veldje in het hoge gras, 'taaien en schotsie lopen' op de Molenwijk bij de school in de winter, lekker buiten sporten of zwemmen tijdens gym in de zomer, de amusante verhalen van dhr. Sportel, mej.'Spook'( met de vertaling van 'Je Taime' op een klassenavond), in de pauze's kadetje-pennywafel + zakje paprikachips halen bij bakker Punter , dhr. Bouwman in zn onder het krijt zittende pak en de tikken met zn trouwring op een tafeltje:''Joww!, we gaan beginnen!'. Het Kerstdiner dat we een keer (1970?) hebben gehad, en daarna voor de 1ste keer een pilsje drinken in de Blue Bar; de aardrijkskunde- en biologielessen(op zaterdag) van dhr. Van Burken; een altijd goedgemutste concierge dhr. Schuttrups; in de vrije uren koffie drinken en leren biljarten bij Lunchroom (Anne)van Sleen; ijsjes eten bij postbode Boers (sterke verhalen); voetbal in kleur kijken bij fam. Radix(Ajax!); in onze vrije tijd sleutelen aan de brommer(opvoeren) en in het weekend altijd naar Dwingeloo, 'De Vogelenzang' en 'Het Heuveltje'. In 1987 samen met Ina Pranger een reunie georganiseerd van de examenklas van 1972 (zie foto). Was een zeer geslaagd feest tot in de kleine uurtjes!

  2003, Henry Oort
  ?