Henny Maas

Kent 0 personen

SINGLE , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henny Maas en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Henny Maas heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb op deze school alleen maar de eerste en tweede klas met mijn aanwezigheid opgeluisterd.

  Ik heb op deze school alleen maar de eerste en tweede klas met mijn aanwezigheid opgeluisterd. Kan me alleen nog de namen van 2 meisjes en 1 jongen herinneren,Ria Heminga en Henny sluiter, en dan nog Peter Waterman. Vanaf de derde klas heb ik op de Bilderdijkschool in de Potgieterstraat de rest van mijn lagere schooltijd doorgebracht. Ik kan me van de Lutherschool niet echt veel meer herinneren, wel dat we in de 1é klas nog op een lei moesten schrijven en de leesplank met , aap -noot-mies enz. Verder meester spui of Verspui volgens mij een nogal lange slanke man, en dat is het dan wel zo'n beetje. Verder gaan mijn herinneringen helaas niet.

  Lutherschool, 1961

  Veel leuke herinneringen aan de danslessen,vooral het vrij dansen op zaterdag en zondagavond.

  Veel leuke herinneringen aan de danslessen,vooral het vrij dansen op zaterdag en zondagavond. Het afdansen in krasnapolsky en de nachtfeesten die daar ook gegeven werden.

  dansschool Wim Bonel, 1968

  Ik zat op deze school in de klas samen met Madzy Blok , Ruby Brown en Astrid verder kan ik me niet zoveel namen meer herinneren.

  Ik zat op deze school in de klas samen met Madzy Blok , Ruby Brown en Astrid verder kan ik me niet zoveel namen meer herinneren.Ik weet nog wel dat wij met z'n viertjes vaak een patatje gingen eten in de ten Catenstraat. Als we naar engelse les moesten in het bijgebouw verder op in de straat, kwamen we altijd te laat en dan was de deur op slot konden we er niet meer in, heel erg jammer. De congierge, een kale man door ons liefdevol kalieboterhoofd genoemd.Op werkweek naar ik dacht Wijk aan zee,was wel leuk. We hadden ook een heel lieve juf voor vavo. Mevrouw de Wije Peters. Bij naailes (drama) een sloop maken als je begon was het nog wit maar na 30 keer het zelfde naadje uithalen, dit omdat het nog steeds niet recht genoeg was, zag het ding gewoon grauw. De eerste jaren mocht je nog geen broek aan op school, als je dan een rok vergeten was kon je er één halen bij de directrice en die waren me toch een partijtje leuk. De enige lessen die mij op deze school heel goed afgingen waren de leervakken.( Ik zat wat dat betreft op de verkeerde opleiding. Ik had hier overigens wel zelf voor gekozen, ik kon naar wat toen nog de H.B.S was, maar was bang dat ik dan teveel huiswerk zou krijgen. En helaas vonden mijn ouders het goed dat ik daar dus niet naar toe ging, maar zelf de keuze maakte voor de makkelijke weg) Wat de huishoudelijke vakken betrof en dan m.n. die waar draad en naald bij gebruikt moesten worden, die waren dus een complete ramp. Dit is overigens allemaal ( en dit voor degene die zich nu achter de oren zit te krabben even ter info)toch nog wel goedgekomen.

  2e Openbare Nijverheidsscho..., 1968

  ?