Bekijk het volledige profiel van henk zwennes en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

henk zwennes heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

hoofd van de school (gaf ook '...

hoofd van de school (gaf ook 'les') was mevrouw Potter. ze had een kamertje vlak achter de voordeur. recht daartegenover was haar klaslokaal. omdat zij niet altijd 'les'kon geven deed juffrouw Nellie dat. Daarnaast was de klas van juffrouw Oorlog, later Deetman. Daar zat ik met oa John de Beus in de klas. Dan een trap op en daar was een lokaal van Juffrouw Vlak. Die hadden pech: als het speelkwartier was konden de 2 klassen beneden vanuit de klas meteen naar de speelplaats. Rennen naar een soort grote schuur waar maar een paar grote karren waren. De rest was 'klein'speelgoed. Die grote karren hadden wij dus altijd. Protestantse school, dus bijbelverhalen bij de start van de dag en eerst herhalen wat we de dag daarvoor hadden gehoord. Met John de Beus als eerste de verhalen kunnen navertellen. Ik herinner me de periode als prettig, maar met niet zo veel concrete herinneringen.

2003, henk zwennes

4 jaar op deze school gezeten:...

4 jaar op deze school gezeten: 76-78 HAVO en 78-80 VWO. HAVO: nederlands: mvr.kerpel (met pruik), later hr. hans vder put (moest weer later weg ivm te weinig bevoegdheden om les te geven), engels: mevr. naut (of zoiets), frans: "grande dame" mevr. v heijningen, geschiedenis: mevr.frankenhuizen, scheikunde: hr. teerink, biologie: eerst ene ivo ?? (schreef een boekje met anderen en had als enige daarvan geen titel!), daarna hr vd pavert, keuzevakken: spaans: jonkvrouw buttinga-wiggers, gym van hr ruis en later bas kolthoff. leerlingen:veel meegekomen van de mavo, daarnaast oa linda rueb, nimi seles, sylvia lexmond, de vriendinnen loes en diet, rinske bazuin (en die herinner ik me niet alleen goed omdat ze op dezelfde dag jarig was als ik!) rob keuler, ronald (waterski) oostenbroek, armand (met auto!) draayer, henk schenk, rene vd aa. joep vd eikel, fai " hi fi" wan, eric jonker, peter tiggelaar. leuk: loes schreef letterlijk alles op bij frankenhuizen (ook door frankenhuizen gemaakte grapjes). nadat frankenhuizen net had uitgelegd dat een burgemeester en een dijkgraaf dezelfde soort bestuurders zijn en dus op dezelfde manier benoemd, was de vraag aan loes: "en loes, hoe wordt jij dus dijkgrafin?" Antwoord van een uit haar dictaat opgeschrikkende loes: :eh, trouwen met een dijkgraaf!)". rob keuler die bij biologie zachtjes rondvraagt wat in godsnaam "ledematen" zijn (een term die hij toen blijkbaar nog niet kende!). om de hoek bij cafe/koffiehuis 'la cour' in tussenuren met veel leerlingen koffie of thee gaan drinken (en maar hopen dat ze je bij je voornaam aanspraken) en tussen de middag bij de bakker een broodje kroket. met martin van varik de laatste 2 uren spaans op vrijdagmorgen bijna het hele jaar gespijbeld (olé, een mondeling ''her'' na de vakantie anders mocht ik niet over naar de 5e!). in de 5e project televisie, bezoek aan o.a. tv-studios in hilversum. ik werd ingedeeld bij EO (!!), maar die had geen eigen studio en dus mochten we met een andere groep mee naar de AVRO. opname toppop bijgewoond. op school cabaretstukje gemaakt over de AVRO. Peter Tiggelaar die in zijn rol als omroeper op zijn Haags ''55000 gietijzeren pijpen'' in de camera spuugt zijn in mijn herinnering legendarisch. wel leuke tijd, maar 'rommelig'.

2003, henk zwennes

vanuit de kleuterschool (prins...

vanuit de kleuterschool (prinses margriet in de pasteurstraat) naar de "grote school" de louis pasteurschool. toen nog aan de lineusstraat. later (2e klas) geruild met kamerling onnes mavo in de pasteurstraat. mooie tijd. 1e en 2e klas: jffrouw Khafourkan, 3e en 4e klas juffrouw Kwakernaak, 5e klas juffrouw Perié, 6e klas juffrouw van Hest. directeur: de heer Krupe, tekenjuf: Bokstein(?), gymmeester Krikke. vanuit de kleuterschool kwam ook o.a. Randi Vat en John de Beus. Met beide heb ik na 2 jaar kleuterschool dus ook 6 jaar in de klas gezeten op de pasteurschool. verder nog 6 jaar met o.a. leo van der zwan, kittie van der broek. later met diana en sjaak (of sake) den drijver, peter oudenbroek, peter van veen. beide laatste gek van spoorwegen en sterren. in de derde klas kwam er een aantal leerlingen uit de 1e klas op proef bij. als ze de klas overslaan goed doorstonden mochten ze blijven. Daarbij waren o.a. mijn zus anja, emiel de reede, max plukaard, joop bodaan, jolanda vermeulen en ron ?. Indonesische juffrouw Perié was in de 5e de strengste. zelfs op haar verjaardag stopte ze het klassekado onuitgepakt in de kast en moesten de rekenboekjes op tafel. Juffrouw Kwakernaak was al wat ouder en kwam uit Loosduinen. Fijn mens. Juffrouw van Hest organiseerde samen met de tekenjuf in de 6e voor het afscheid van de 6e klas. Een avondvullend programma met als thema Marsmannetjes die op aarde kwamen en het publiek een cultureel verslag gaven: o.a. een cowboydans van aarde en een dans door Marsianen. Ik heb het uitnodigingsboekje nog. grappig: voor deze avond moest je kleding a la Mars maken. Dus oude broeken en truien verven en beplakken. Peter Oudebroek had geen textielverf maar gewone verf voor zijn broek gebruikt en dus moest hij bij het showen van de gemaakte kleding in de klas vanaf een stoel zijn keihard geworden en dus rechtopstaande broek in. (henkATzwennesPUNTnl)

2003, henk zwennes
?