Henk Vermaas

Kent 0 personen

SINGLE , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Vermaas en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Henk Vermaas heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  HTS chemische technologie heette het toen nog en de colleges werden gehouden in het gebouw aan de Correweg.

  HTS chemische technologie heette het toen nog en de colleges werden gehouden in het gebouw aan de Correweg. Een aantal lessen werden voor ons gegeven in de MLO/HLO aan het eind van de Correweg. Inmiddels was ik getrouwd, had mijn MTS-diploma de militaire dienstplicht vervuld en twee jar gewerkt in een luierfabriek als operator. Ik vond dat er verder moest leren en heb ontslag genomen en ben weer naar school gegaan. Ik dacht dat ik de oudste leerling zou zijn, maar dat was niet zo. Jan Wieberen (JeeWee) was de oudste. Hij had al heel wat dingen geprobeerd en was nu bij HTS-CT uitgekomen. Ook Jan Wegenaar had de ALO geprobeerd, was in militaire dienst geweest en ging de CT doen. Zowaar ook twee meiden in de klas. Esther staat me nog steeds bij; Toffe meid. Natuurlijk klaverjassen; Hier heb ik het geleerd, maar zoals Olaf het kon kon niemand het. Hij telde de punten tijdens het spelen. Dat was wel makkelijk, want dan hoefden we niet steeds aan het einde van ieder potje de kaarten te tellen. Helaas kon Olaf naast klaverjassen niet goed leren. We hebben hem dus vroegtijdig zien vertrekken.

  Hanzehogeschool - HLO/CT, 1988

  Procestechniek leek me een leuk vak.

  Procestechniek leek me een leuk vak. Ik heb er nooit spijt van gehad, ondanks de soms wat moeilijke vakken die met veel zweet en tranen moesten worden genomen. Goeie herinneringen heb ik aan de docenten. De naam die mij het meest bij is gebleven is Groenewold; Prima kerel. De prakticumlessen waren altijd dolle pret. Hoe meer er fout ging hoe beter. Veel heb ik gelachen met Paul van der Elst. Samen op de brommer naar AKZO Delfzijl; Ik dacht dat we er nooit kwamen. 's Avond eigen gemaakte wijn drinken die daarna moest worden weggespoeld met bier. In de pauze was het klaverjassen-gebalzen. De punten werden per persoon serieus bijgehouden. In het tweede jaar kregen we ook les in een dependance aan de Correweg en moesten we vaak heen en weer fietsen en brommen. Onderweg dan even stoppen bij sportcafe Flip om wat te drinken en een boompje te leggen. Het derde jaar bestond uit een jaar theorie of praktijk en er mocht worden gekozen. Ik heb gekozen voor een stagejaar, want ik wilde wel even wat anders. Het overgrote deel van de klas koos voor het theorie(examen)jaar als derde leerjaar. Ik ging dus stage lopen en liep 3 verschillende bedrijven langs: DSM Emmen, Friesevlag Leeuwarden en Philips Winschoten. Het was een zeer goed, relaxed en leerzaam jaar. Veel mensen en bedrijven leren kennen. Het vierde jaar ging ik dus theorie en examen doen en kwam in een andere klas. Ook hier was het weer veel plezier met elkaar. Een leuk weekend naar Castricum staat me nog steeds bij; Veel lol gehad. Luitjes, Bedankt.

  Alfa-college (voorheen Chr...., 1981

  1978, klas 1c op de dependance aan het van Starkenborgkanaal.

  1978, klas 1c op de dependance aan het van Starkenborgkanaal. Met Henk-Jan Jonkers voor het eerst naar de grote school, volle boekentas en we zijn gewoon in de klas gaan zitten met de mooiste meisjes. Totdat we er achter kwamen dat onze namen niet werden genoemd. Toch maar naar een andere klas. Op de klasseavond deden Herman Brood (and his wild romance). Nog nooit zoveel lol gehad. Tekenen van Jansen was altijd lekker ontspannen; Bij mooi weer langs het kanaal zitten en wat vogels en wolken tekenen. Als er maar wat op het witte vel kwam was het al goed. Engels van de man met de pijp, z'n naam ben ik even kwijt. Het tweede jaar (H2B) mochten we naar de andere dependance aan de Folkingestraat. Dat was ook een leuke tijd. In de pauze even de markt over en wat kattekwaad uithalen. De meiden uit de klas werden ook steeds interessanter en de schoolfeestjes kwamen later op de avond. Op de foto zie ik o.a. weer Marjolein, Karin en Cisca. We hebben heel wat afgelachen. Dat jaar hebben we ook wat les in de grote Rozenstraat gehad. Ik vond het een prachtig gebouw met veel sfeer. Het derde jaar (H3B; 1980) kregen we les in het splinternieuwe gebouw. De eerste lessen werden overheerst door verflucht. Ook in het nieuwe gebouw moest weer een "kelder" komen, maar deze haalde kwa sfeer natuurlijk lang niet de echte Kelder aan de grote Rozenstraat. Na drie jaar Havo ben ik naar de MTS gegaan en heb Wessel Gansfort vaarwel gezegd. Zoals gezegd, leuke herinneringen aan overgehouden!

  Wessel Gansfortcollege, 1978

  ?