Ontdek PLUS

Henk Uijttenhout

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Uijttenhout en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Henk Uijttenhout heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Eerste klas bij juffrouw Derks.

  Eerste klas bij juffrouw Derks. Daarvoor kleuterschool bij zuster Rumolda. Een leuke ouderwetse school. De Liduinakerk aan de Schenkkade in Den Haag was onze (school)kerk, waar we in de vastentijd elke morgen naartoe gingen. Twee boterhammen en een flesje melk in de jaszakken voor ontbijt daarna. We woonden toen aan de rand van de nieuwbouw in Voorburg. Tot de verdere nieuwbouw kon ik vanuit mijn raam de trein nakijken tot Voorschoten. Koeien achter de tuin en in de winter ijs! Volop ruimte om buiten te spelen.

  st jozefschool, 1957

  Een goede en degelijke basisopleiding waarvan ik nog steeds plezier heb.

  Een goede en degelijke basisopleiding waarvan ik nog steeds plezier heb. De tweede en derde klas bij juffrouw Boekraad, in de Ireneschool en de Van Royenschool in de nieuwe wijk waar we woonden. Vierde klas bij juffrouw Mulder in het noodgebouw van de nieuwe school. Een oom, hoofd van een school in Leiden, vertelde mijn vader dat het wel goed zou zijn als ik eens een meester voor de klas kreeg! De vijfde klas (in een nieuw schoolgebouw) bij meneer Kemink, die ik later nog dikwijls heb gesproken, de zesde klas bij meneer Knops. Ik zat met een paar anderen in een groepje voor het lyceum en kreeg extra taken. Samen met Eddy Esman een club opgericht: "De Gouden Arend". Tony van Leeuwen was daar ook bij, ons clubhuis was in de kelder Jan Mulderstraat. Wie heeft er nog klassenfoto's met juffrouw Mulder van de 4e klas? Van al die gebouwen, die voor een kind betekenis hebben, is niets meer over.

  Mgr. van Stee school, 1958