Bekijk het volledige profiel van henk schmidt en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 23

henk schmidt heeft 23 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Nare periode uit mijn leven; h...

Nare periode uit mijn leven; het begon zo mooi in die eerste klas maar toen begon die rot oorlog, de mof die zonodig onze school nodig had om hun soldaten daar te laten slapen..Dus dag Corantijn, op zoek naar een andere school, niet erg bevordelijk voor een kind dat opgroeit. Dus naar andere scholen, totaal 3! Het was ook voor de leerkrachten niet makkelijk. Ik kreeg een NSB leraar die de jongen van de Hitler Jugend als voorbeeld stelde, een knaap met uniform en riem schuin over z'n body, met een geweldig mes, prachtig.Wat moest ik nu in zo'n periode? Ik heb mijn jeugd ervaren als armoedige tijd zonder enig plezier, honger,armoede, angst vooral voor de mof en de nederlandse meelopers. Als de sirene's loeiden kreeg ik al maag krampen van angst...Zoekend naar voedsel in die laatste hongerwinter, Amsterdam was een probleem stad. Uren in de rij voor wat uitjes of nog meer uren in de rij voor wat namaak chocolade pap...Mijn school herinneringen zijn zonder plezier zoals een kind zograag wil meemaken. Het was een treurige tijd die mijn hele leven heeft beinvloedt.

2007, henk schmidt

De echte naam van deze school ...

De echte naam van deze school is "4e Ambachtsschool" adres Postjesweg 1 Amsterdam, zie ook de beschrijving bij ir.Geesteranusschool. (Nieuwe naam sinds 1945) Bij laatst genoemde school staan mijn ervaringen op deze school.

2006, henk schmidt

Ik zat in het laatste oorlogsj...

Ik zat in het laatste oorlogsjaar op de toen geheten 4e Ambachts school.(Geen technische school!)Ik volgde de opleiding electriciën/instrumentmaker.Er was een jonge leraar Licht heette hij, meen ik, voor metaal bewerken. Hij is later vermoedelijk naar Duitsland gestuurd. De Duitse bezetter haalde onder de les de draaibanken er uit en donderde die gewoon van de marmeren trappen af.We waren perplex. De school werd wat later gesloten wegens gebrek aan materiaal en het afvoeren naar Duitsland van de jonge leerkrachten. Ik moest in September 1945 weer opnieuw beginnen en heb daar twee jaar opgezeten en nog twee jaar op dezelfde school avond onderwijs gehad.Heb helaas geen fotos uit die tijd, weet nog weinig namen; Herman Spaargaren of Zuylekom was een vriend uit Aalsmeer, waar ik 's zondags mee ging kanoën op de Westeinder plassen.. De naam van een klasgenoot Witlam weet ik nog.Leraar metaal noemden we moppie en de tekenleraar noemden we peter pech.Moppie was een nare vent die je helemaal niks leerde.Het was zo vlak na de oorlog een trieste en arme tijd. Ook was er een leraar praktijk,die Thuring heette en meester Diks die vak tekenles gaf. Evers was toen directeur en later werd dat Visser, die een houten been had waar hij mij wel mee schopte omdat hij me te klein vond en met schoppen werd je groot dacht hij.

2004, henk schmidt
?