Ontdek PLUS

Henk Hoorn

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Henk Hoorn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Henk Hoorn heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Enige positieve punt: Ik heb er mijn vrouw (Geeske Driece) leren kennen.

    Enige positieve punt: Ik heb er mijn vrouw (Geeske Driece) leren kennen. Verder: Wat een rot school!

    Chr. Ped. Acad. J.D.de Viss..., 1970

    Er waren in die tijd eigenlijk niet genoeg kleuterscholen voor het enorme aantal kleuters dat Den Haag bevolkte.

    Er waren in die tijd eigenlijk niet genoeg kleuterscholen voor het enorme aantal kleuters dat Den Haag bevolkte. Voor mij was nog plek op de gereformeerde kleuterschool in de Vredekerk aan de Markelostraat. Vanaf de Wapserveenstraat was dat een behoorlijk eind lopen. Er waren méér kleuters die een dergelijk eind moesten lopen. De school had daarvoor een slimme oplossing: Iedere dag vertrok vanaf de Leyweg, hoek Hengelolaan "het rijtje" Op eigen gelegeheid ging ieder kind naar het startpunt en liep vervolgens o.l.v twee kleuterleidsters met het rijtje mee naar school. Aan het eind van de dag liep het rijtje in omgekeerde richting, maar ik kan me niet herinneren of het rijtje ook aan het eind van de ochtend en begin van de middag dienst deed. De kleuterleidsers kan ik me nog goed herinneren: Mej. Kok, Mej Weeda, Mej. van Straten, Mej. Wichers. De namen van mijn medeleerlingen weet ik niet meer, behalve Theo Taal en Chrisje. Chrisje was een (zo realiseerde ik me veel later) een gehandicapt jongetjes dat, als we bijvoorbeeld naar de speeltuin gingen, werd vervoerd in een van de speelgoedwagentjes van de school. Wat was ik jaloers op dat jongetje! Theo heb ik jaren later weer op de Pedagogische Academie ontmoet, maar hij kon zich niet veel meer herinneren. Verder herinner ik mij het "matjesvlechten". Gekleurde stookjes papier moesten volgens een bepaald speels patroon met een soort pen door een zwart papieren matje gevlochten worden. Verschrikkelijk, ik kon er geen moer van. Het gereformeerde karakter van de school maakte toen al indruk op me: Als iemand jarig was werd steevast het lied "O, wat zijn wij heden blij" gezongen. Het tweede couplet begon met de regel: "k Hoop dat Onze Lieve Heer, Henkje wil sparen....." Het tweede couplet, zo leerde ons de kleuterleidsters, moest zacht en eerbiedig worden gezongen omdat het over de Lieve Heer ging. Verder herinner ik me een bepaalde maandagmorgen: -"Henkje wat ben je bruin!" -"Ja juf, ik ben gisteren naar het strand geweest" -"Naar het strand?????!!!, Op zondag????!!!. De juf deed er verder het zwijgen toe maar nooit zal ik haar geschokte gezichtsuitdrukking vergeten. Die middag gaf mijn moeder mij een briefje mee met de mededeling (zo vertelde zij me veel later) dat ik die bewuste zondag ook nog een ijsje had gekregen.

    Kleuterschool Vredekerk, 1955

    Ik heb het bijzonder naar m'n zin gehad op deze school.

    Ik heb het bijzonder naar m'n zin gehad op deze school. In het begin had de school een Handelsulo-afdeling. Deze had een aantal lokalen in de "villa", een landhuis midden in het park. Ik bewaar dierbare herinneringen aan deze school. Het was nog een van die kleinschalige, gezellige scholen, voordat de grote leerfabrieken de overhand kregen. Herinneringen: Directeur meneer de Heus, die zelf ook regelmatig les gaf en dus niet vervreemd raakte van de praktijk van het lesgeven. Hij praatte overvloedig met consumptie. Zijn grote hobby was vioolspelen. Soms nam hij zijn viool mee, zette Eine kleine Nachtmusic van Mozart op en speelde mee. Overigens werden de muzieklessen gegeven door de later beroem geworden organist Sander van Marion. Allemachtig, wat een puinhoop maakten we bij die man. Andere leraren: v.d. Mey, de leraar Nederlands die regelmatig jachtverhalen uit zijn duim zoog. Hr Eykeboom (Engels) mevr. de Groot (ook Engels) van Dorsen (Duits, Aardrijkskunde, Boekhouden en Handelskennis) Dhr. Pot. Een bijzonder strenge leraar die allerlei vakken gaf en ook wel eens een klap uitrdeelde. Toch was er over het algemeen wel waardering voor deze man. Last but not least: Dhr. Buytendijk, een bijzonder geliefde leraar die ook buiten schooltijd veeel voor de leerlikngen deed: voetballen, klassenavonden en avondwandelingen over het strand naar Ter Heyen en weer terug. Conciërge was dhr de Graaff waarvan ik me nog kan herinneren dat hij tijdens het ramenzemen een keer van de ladder viel en een paar ribben brak. Op vrijdagmiddag kon je je inschrijven voor een danscusus van de heer en mevrouw Erkelens. Vrijdagavond was er de HMSC, de Hoedemaker Schaakclub o.l.v. dhr de Heus en een zekere heer van Lieburg. Een bloemlezing uit de vele namen van leerlingen die ik nog herinner: Ger Alexander, Eef Verhoef, Wouter Jan de Vos, Carlo Cerise, Corinne Bronger, Sonja en Wilma de Leef, Chris Stuiver, Lex Neervoort, Paul de Jong, Nel van der Velde, Paulien Passschier, Niek Vrijaldenhoven, Adrie Snijders enz. enz. Een mooie tijd!

    Hoedenmakersschool, 1965