Henk Hilkmann

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Hilkmann en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Henk Hilkmann heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na het lezen van al de verhalen komen er steeds meer namen naar boven: mevr v.

  Na het lezen van al de verhalen komen er steeds meer namen naar boven: mevr v.d. Zwaan (1 klas?), Broeder Christinus, klas 2. Werd ook wel peukje genoemd, hij kon prachting vertellen over Indonesië), Broeder Benvanutus van klas 4, ook dirigent van het koor. Het koor oefende op zolder in de “burcht” daarachter lag de ruimte voor de verkenners, waar wij dan ook mochten spelen. Af en toe zingen in de kerk, soms ook in de gevangenis aan de Noordsingel (als beloning een koetjesreep....) en eens per jaar een operette. In de rattenvanger van Hamelen heb ik toen de pastoor gezongen (“kom ga met mij ter kerken dan bidden wij een uur”) Jammer dat daar geen foto;s van zijn. In klas 6 was er broeder Gerardus (frambozenlipje). Klas 6 heb ik twee keer gedaan, wel allemaal voldoendes, maar ik was niet “rijp” genoeg. Dat tweede jaar was dus een makkie en daarom mocht ik de school voordeur open doen tijdens de lessen. Toen wel eens mensen weggestuurd omdat ik niet wist dat broeders ook een gewone naam hadden (“die werkt hier niet”) Dan was er ook nog broeder Engelmundus, erg geliefd. Toen bleek dat hij weg ging is er in de klas gehuild (in elk geval door mij....) En natuurlijk meneer Mels, zoals al vermeld heel streng, maar ik denk wel erg goed. Misschien gold dat wel voor alle leraren daar. Ik denk dat in klas 5 of 6 er een "retraite" was , een weekje naar Boslust in Brabant. Spelen in de bossen daar (het prieeltje). Er is ook film van gemaakt, door Pim Corver. Die zou ik nog graag eens willen zien. Tijdens een van die spelen moesten wij ons verstoppen en zouden we door de leiding gezocht worden. Dat hebben ze geweten. Door de vele activiteiten die week ben ik in slaap gevallen. Uren is er gezocht, door de leiding, andere leerlingen en met de militairen uit het er naast gelegen kamp. Toen er een rij mensen aan kwam lopen, om de 2 meter een, kreeg ik door dat er iets fout was. Een aantal leerlingen waar ik nog namen van weet zijn: Louis & Gerrie van Dijk, Gerrie de Beus (Slaghekstraat, met een verjaardags feestje met gehuurde film), Callenbach, de tweeling Zuidema...Cor Nolte (in de kelder van de winkel met afgekeurde horloges spelen) en Andre Toolenaar. Andere namen komen vast nog wel boven drijven...

  St Louisschool, 1959

  Onze allereerste les, was tevens de allereerste les van de docent natuurkunde, dat schiep een band, maar zijn naam ben ik nu even kwijt.

  Onze allereerste les, was tevens de allereerste les van de docent natuurkunde, dat schiep een band, maar zijn naam ben ik nu even kwijt. Dan was er een Belgisch echtpaar dat wiskunde gaf (altijd van de partij op feesten) mevr v.d.Meulen die Nederlands gaf, en voor thermodynamica was er dhr. v.d. Hoegaarden. Er werd zelfs nog Frans gegeven. Gymnastiek had zelfs boks en scherm mogelijkheden. Ik heb ook in de organisatie van de feesten gezeten. En zoals al genoemd, het HTS feest in Groningen was bijzonder, eigenlijk ging het om een sporttoernooi, maar de feesten hebben meer indruk gemaakt. En inderdaad ook het wijn/kaas feest. Na afloop moesten we als organisatie bij Laban, de directeur, komen omdat het toch niet kon, dat wij flessen wijn ipv glazen verkochten. Een paar medeleerlingen: Puncilli, Eric Philippus, Frans van Dijk, Robert Jan de Brije.......

  Van 't Hoff Instituut, 1970

  Weer wat namen die me binnenschieten: Br Rufus voor wiskunde, mr.

  Weer wat namen die me binnenschieten: Br Rufus voor wiskunde, mr. Remans voor Duits (met Limburgs accent), mw. Trouwborst voor Nederlands (en zangles), natuurlijk de al genoemde geschiedenis lessen van Ab Cox (door hem heb ik die 10 voor geschiedenis op het eind examen gehaald), broeder Gonzales (biologie en natuurkunde) inderdaad hij had grote handen en die gebruikte hij ook.... en de Franse lessen van broeder Hyginus. Hij regelde ook het uitstapje naar Parijs. Dat was een feest... Medeleerlingen waren oa: Levinus Koppejan, Hannie Aarden, Leo Christiaanse, Rob Zuidema (dit zal nog wel worden aangevuld)

  Don Bosco Mulo (H. Joannes ..., 1966

  ?