Ontdek PLUS

Henk Heldoorn

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Henk Heldoorn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Henk Heldoorn heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Van 1965 tot 1970 Onderwijsakte Trombone en Praktijkdiploma HaFa-directie.

    Van 1965 tot 1970 Onderwijsakte Trombone en Praktijkdiploma HaFa-directie. Van 1971 tot 1974 Onderwijsakte Schoolmuziek (AMV) Koordirectie. Van 1976 tot 1978 Einddiploma (UM)HaFa-directie Hoofdvakdocenten: - Jaap Klein: Trombone - Henk Pijlman, Harry (H.F.W.) van Diepenbeek: Hafa-directie - Rein Bakker, Jan D. van Laar: Schoolmuziek (AMV) - Rein Bakker, Andries Clement: Koordirectie Algemene vakken: - Wim Brandse: Solfège, Contrapunt-Harmonieleer, Algemene muziekleer, Vorm- en Harmonische Analyse - Jacques Reuland, Dr. Edward Stam: Muziekgeschiedenis Bijvakdocenten: - Cees van Dalen: Piano - Joop Visscher: Zang/Declamatie - Gotfried van der Horst: Gregoriaans - Riekje Bakker: Stemvorming - Mevr. van Buren: Logopedie - Lucie Douwes Dekker: Ritmiek - Dhr. van Woerden: Pedagogiek/Didaktiek Koorklas: Jacques Reuland, Gotfried van der Horst Orkestklas: Otto Hamburg, Alfred Salten Jaargenoten, waarmee ik klassikaal bij Wim Brandse de theorielessen volgde: Jan Holtrop, Jitske Steendam, Reinier Hogerheide, Chiel Scholder, Joke Mennes, Eelco Kroon en Piebe Westen. Eindexamengroep Schoolmuziek 1974: Hannie Beckers, Ad van Veen, Henk Heijink, Bas Munniksma, Meindert v.d. Berg, Leo Zieleman, Rudie Hageman, Henk Heldoorn. (wordt vervolgd)

    conservatorium, 1965

    Werkzaam aan de WdZ vanaf 1970 tot 1974, maar dat kan ook nog iets langer zijn geweest.

    Werkzaam aan de WdZ vanaf 1970 tot 1974, maar dat kan ook nog iets langer zijn geweest. Enkele jaren later nog een korte periode, maar hoe lang, weet ik niet zo precies meer. In ieder geval was het maar 1 morgen in de week, omdat ik aan de muziekschool en de Prins Willem-Alexander Mavo in IJsselmuiden mijn hoofdbetrekking had. Daarom had ik buiten de lessen om ook niet zoveel contacten. Toch wel goede herinneringen, ook aan meerdere oud-collega's. Henk Dokter vond ik een fantastische collega! Bij sommigen had ik zelf in de klas gezeten: Bij Hengeveld (4e klas van de 'school met de Bijbel' in IJsselmuiden) en op de avondmulo bij Van der Kamp, Neuteboom en Van der Brugge. Vooral aan het conciërge-echtpaar Van de Burg bewaar ik zeer goede herinneringen! Heel gezellige mensen en altijd behulpzaam! Van de Burg was zeer correct, streng maar rechtvaardig. Naar mijn idee een perfecte conciërge!! Ep heeft mij heel wat goede adviezen gegeven. Eén in het begin nogal eens terugkerende "tip" van Van de Burg was: "meneer, pak ze maar an eur, anders stuur ie ze maar noa mien toe"... Dat was ook wel eens nodig...Ik herinner mij nog, (40 jaar geleden...) dat ik met 1 derde klas eerst nauwelijks iets beginnen kon... Met "mijn" muziek wilden ze aanvankelijk niets te maken hebben...Uit pure ellende zette ik dan de hele klas aan het?...dammen!...(niet lachen!!!) Eén voordeel had het wel, de als "zeer lastig" bekend staande klas (bij alle collega's) was dan onwaarschijnlijk stil...(voor een muziekles natuurlijk onwerkelijk..) En de collega's aan weerszijden naast mij maar denken, dat ik het, zelfs met die klas, uitstekend deed...Zelf voelde ik me hierbij nogal ongelukkig en was ik doodsbenauwd dat Hengeveld door het raam zou kijken, of de klas binnen zou komen...(eerlijk verhaal he?) Maar goed, voor een jongen van 23 jaar, welliswaar in opleiding aan het conservatorium, maar zonder ervaring met klassikaal lesgeven, zonder "vakgenoot' aan school, zonder goed lesmateriaal en geschikte geluidsapparatuur én met "mijn vak" was het daardoor ook lang niet gemakkelijk in de beginjaren. Als ik van verschillende jaargangen de namen bekijk, komen mij er toch nog een heleboel bekend voor. Ook bij meerdere gezichten op klassenfoto's kon ik mij, zonder te spieken, de namen nog herinneren. WdZ was voor mij een echte leerschool, waar ik inderdaad heel veel geleerd en afgeleerd heb.

    Willem de Zwijger, 1970

    Eerst alleen docent Trombone en ander "groot-koper".

    Eerst alleen docent Trombone en ander "groot-koper". Later, na het behalen van het einddiploma directie (UM), ook de opleiding voor 'assistent dirigent' en voor het toen nog bestaande staatsexamen 'Praktijkdiploma Hafa-directie'. Door de jaren heen mocht ik 10 kandidaten met succes opleiden voor dit diploma. Meerdere jaren voorzitter van de medezeggenschapscommissie. Organisatie voorspeelavonden/uitvoeringen en de jaarlijkse examenweek, coördinator van de blazersafdeling en de laatste jaren tevens adjunct-direkteur. Direkteuren achtereenvolgend: Cees van Dalen, Henk Sleurink, A.J. Zoutendijk, Freek Houtkoop en Bert Stoter. (wordt vervolgd)

    Quintus Centrum voor kunste..., 1968