henk delooper

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van henk delooper en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  henk delooper heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  tjonge begonnen in 1970, in een van de noodgebouwen op de prof.

  tjonge begonnen in 1970, in een van de noodgebouwen op de prof. Casimirstraat. Denk wel met 20 klassen het 1e jaar in. Na een paar weken de eerste bommelding, iedereen naar buiten, een paar weken later de hele zooi afgebrand. Fiets je naar school en geen school meer te vinden alleen rokende puinhopen. De klassen zijn toen ergens anders terechtgekomen denk in de eindschool. Tusssen rokende oudere leerlingen pauze houden, eerste wietluchten geroken. Kooklessen van alles wat in de brugklas, 2e jaar de verhuizing naar de middenschool, toen was er volgens mij al een kleine herschikking, de domme en minder domme werden gescheiden. Namen van leerkrachten talrijk, kan ze me eerlijk gezegd ook niet allemaal meer herinneren, wel de lucht van natte gangen, na een brandspuitactie. Penetrante geurtjes uit het scheikunde lokaal. Een rare onderwijzer engels die voor het bord stond te springen. mw Verkroost met haar grachtenpand aan de prinsengracht en de complimenten over mijn uitspraak van het nederlands. Als mamoetleerling bijna alle schooltypen doorlopen MAVO-4, daarna 3 jaar HAVO, yep een keer gezakt op wiskunde, hé meester Kniep of zo komt bovendrijven, en ook nog een juffrouw Amstelveen, een surinaamse die duits gaf. en toen nog een jaartje VWO en weer problemen met wiskunde net als de rest van de klas, mede veroorzaakt door de leraar. Noodgebouwen die of afbranden of dreigde in elkaar te zaken van ellende. Een nieuw gebouw waarin hele wanden ontbraken, vloerbedekking op de vloeren. Examens in snikhete gymzalen aan wrakke tafeltjes waar je benen niet onder konden. Natuurkundeles (?) van een onderwijzer van der Aa, later wethouder in Amsterdam. Een fiets kwijtgeraakt aan een dief. Boeken in stortbakken. Een vieze frietboer voor de deur, de reizen naar Engeland, Ridgeway lopen, naar Moskou en Leningrad. een paar lessen russisch. slechte cijfers voor nederlands en engels, de dagelijkse overhoringen van het idioom zowel in duits als engels. verplichte boekenlijsten (Cordes) typemachineschrijven leren. leerlingenvertegenwoordigers, een schoolleider (Bohnen) die ook gym gaf, een ander gymonderwijzer die met een .... voor de klas stond, terwijl ie de jongens liet werken. het vervelende voetballen omdat er een talentje (yep het zoontje van de kapper) in de klas zat. ach leuke en minder leuke dingen. met medeleerlingen geen contact meer, het waren er teveel en ze zijn te snel weer in het niets opgelost.

  2003, henk delooper

  Tja, zie nu al twee bekende namen, zowel positieve als negatieve herinneringen.

  Tja, zie nu al twee bekende namen, zowel positieve als negatieve herinneringen. Ben zeg maar zij-ingestroomd na een verhuizing, van amsterdam-oost naar slotervaart. Kwam daar in de 2e klas bij juffrouw Hafkamp terecht, die met de knot en een zeer hardhandige hand die uitstekend oren kon vinden. Ben door haar naar spraakles gestuurd, was een ciske de rat en moest omgevormd worden naar een net tuinsteden jongetje. Heb nog een keer een enorme hoeveelheid haren uit Saskia haar hoofd getrokken, tjonge dat ik dat nog weet, sorry Sas. Zaten toen in het noodgebouw waar later een speelplaats is gekomen. na Hafkamp tot en met klas 3. daarna meester Brinksma, de eerste jaren met z'n allen in een flink aantal lokalen, waarvan een waar we konden knutselen en zo. Dat was eigenlijk denk ik de grootste hobby van Brinksma, wat we allemaal niet gebouwd hebben in die drie jaar dat ik bij hem zat. Een chinese leeuw waarmee we door de regen door de straten hebben gelopen, liters verf en behangplaksel heeft dat gekost, en shampoo om de verf weer uit de haren te krijgen. Inderdaad de spoorbaan met de huisjes van karton beplakt met houten latjes, het elektriciteit project, de huizen van coll-all en klei, mmm de dozen coll-all vlogen er door. De werkweken in Nunspeet en Renkum, Nunspeet was volgens mij een stuk of drie weken, ouders die op bezoek mochten komen. Nachtelijke verhalen van Brinksma, de banjo van de beheerder. Renkum viel een beetje korter uit. Meester .... met zijn verhalen over Amsterdam, de kwartjesspaarmachine, de bijbellessen van de juf met de spaarpotjes en de plaatjes, van Veen en zijn vrouw die gymles gaf. Brood pikken bij Carels, rozenbottels schieten naar de ramen van de buren van school. Het splitsen van de klas in "knappe" kinderen en de technische schoolleerlingen, de show die we hebben gemaakt in het laatste jaar. Sabadak of zo. De lepel en vork als vertrekpremie. De eeuwige ruzie met John Hunt tja die school heeft heel veel indrukken achter gelaten. Moet nog ergens de namen en soms ook de oude adressen van de leerlingen heben, er zijn ook nog ergens klassefoto's. Bij gelegenheid zal ik die eens inscannen. Namen: Ellen van de drogisterij, Harry, Freek, Sakia's, Martin, Pieterje met de dubbele achternaam, Jelle sommige werden de "knappe" leerlingen in de 6e klas de A klas de rest bleef bij elkaar met wat nieuw spul in klas 6B. Tja natuurlijk de dijkbranden, schaatsen op de sloten, vlotje varen, kerstboomverbranden in de zandbakken, een ontplofte meelwagen bij Carels, de bloembollen tentoonstellingen, de vriendin van Brinksma de handwerkjuf. De koffiegeuren door de gangen in school.

  2003, henk delooper

  heb daar een vriendinnetje gehad sylvia, dit meisje heeft zo indruk gemaakt dat mijn zusje als 2e naam sylvia heeft gekregen.

  heb daar een vriendinnetje gehad sylvia, dit meisje heeft zo indruk gemaakt dat mijn zusje als 2e naam sylvia heeft gekregen. tja grote hoge lokalen in de leeghwaterschool, huilen de eerste dag, een aardige juf, vraag me niet hoe ze heet :)

  2003, henk delooper
  ?