Ontdek PLUS

Henk de Wildt

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Henk de Wildt en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Henk de Wildt heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik heb na de UTS heel veel andere avondstudies gedaan (t/m 1978) op het gebied van bedrijfsorganisatie, bedrijfsefficiency, arbeidsanalyse en arbeidsrecht, financiële administratie en automatisering; in de begin jaren bij PBNA, daarna bij de VOA, de Veren

    Ik heb na de UTS heel veel andere avondstudies gedaan (t/m 1978) op het gebied van bedrijfsorganisatie, bedrijfsefficiency, arbeidsanalyse en arbeidsrecht, financiële administratie en automatisering; in de begin jaren bij PBNA, daarna bij de VOA, de Vereniging voor Bedrijfskunde en het NIVE, de Nederlandse Vereniging voor Management (o.a. VOA I, II en III gehaald; de laatste opleiding lag ergens op een niveau tussen de HTS en de universiteit in. Uit deze opleidingen is het huidige vak Bedrijfskunde ontstaan; op de toenmalige universiteiten werd dat vak nog niet gegeven.

    PBNA (Koninklijk Technicum ..., 1968

    Na mijn diensttijd de draad van het avondstuderen weer opgepakt.

    Na mijn diensttijd de draad van het avondstuderen weer opgepakt. De eerste klas overgeslagen vanwege het ULO-diploma. Wie kwam ik daar tegen? De heer Blokpoel, die ik al vanaf de lagere school kende; hij gaf Nederlands. Hij was er trots op dat ik doorstudeerde en is zelfs in 1966 nog op mijn trouwreceptie geweest. Vier jaar lang drie avonden in de week naar school en de rest studeren naast een normale baan. Het viel in het begin niet mee, maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt, is er goed mee te leven.

    Avond UTS, 1964

    Het Rietendakschool bestond in die jaren uit een lagere school en een ULO.

    Het Rietendakschool bestond in die jaren uit een lagere school en een ULO. Hoofd van de lagere school was de heer Jansen. In de zesde klas heb ik les van hem gehad. Niet veel daarna vertrok hij om wethouder van onderwijs of onderwijsinspecteur te worden in Utrecht. Ik herinner me niet zoveel meer van de school en leraren, wel kan ik het schoolplein nog goed herinneren de dag na de januaristorm/overstromingen in 1953; het hele plein lag bezaaid met takken. Ik woonde tegenover de school, dus ook na schooltijd was ik met vriendjes vaak rondom de school/gymastieklokaal terug te vinden. De klassen aan de kant van de Torbeckelaan en boven de ingang waren tot 1956 de ULO gevestigd. Hoofd was de heer Blokpoel; hij bracht leerlingen van de 6e klas van de lagere school de eerste beginselen van de Frans taal bij "Papa fume une pipe" weet ik me nog te herinneren. Zoals heel veel leerlingen met capaciteiten stroomde je (bijna automatisch) van de Cort van de Lindenschool (Rietendak) door naar de (nieuwe) ULO, de Gerrit Aafjes school. Ik heb die school vanaf de eerste steen zien bouwen; was er niet blij mee, want we voetbalden daar vaak op het braakliggend terrein, grenzend aan de sportvelden waar toentertijd DOS, HMS en Holland voetbalden.

    Cort v/d Lindenschool, 1952