Henk Cruijssen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Cruijssen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 29

  Henk Cruijssen heeft 29 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 7

  Hier heb ik een oude 6 mm film over de tijd in Hartley.

  Hier heb ik een oude 6 mm film over de tijd in Hartley. Het dorp heet nu overigens Chegutu (Swahili?). En mijn huis staat er nog steeds volgens google maps in de Rhodes Crescent No5....Lijfstraffen waren normaal toen...dus wat denken jullie? Lopend naar school tussen de "bush-bush" want dat was korter. Wel uitkijken voor slangen, en veel beatles, sprinkhanen en kameleons vangen. Was dus wel te laat vaak... Voor het eerst realiseerde ik me wat het betekende om blank te zijn...

  2010, Henk Cruijssen

  Ik zat maar kort op deze school en wel op de kleuter school.

  Ik zat maar kort op deze school en wel op de kleuter school. Wat ik me nog goed kan herinneren was die typische school-geur ......" Een lucht van: "Je bent niet gezellig thuis..... Ik kan me nog goed herinneren dat ik net in de 1e klas zat en begon aan schoonschrijven met die kroontjes pen. En op weg naar school de grote brand in een textiel fabriek... Kort daarop emigreerden we naar Hartley / Zuid Rhodesia (1961) in Afrika. Met de eerste DC-8 van de KLM. Mijn vader was wever en kreeg daar een goeie baan aangeboden.

  2004, Henk Cruijssen

  Leuke tijd.

  Leuke tijd. Hard werken Heb 3 jaar geroeid bij Proteus Eretes, de (oorspronkelijk) roeivereniging van de studenten vereniging Virgiel. Verschrikkelijk leuk aero-prakticum van Hr. Dobbinga, die de pijp rook gebruikte om de stroming in de wind tunnel te laten zien.... Ik ben in 1979 afgestudeerd bij Prof. ten Asbroek op de afdeling C1=constructies (samen met Piet Roosendaal; A2) en snel bij het toenmalige Fokker Ruimtevaart begonnen. Dit bestaat overigens nog steeds, maar nu onder de naam Dutch Space, (inmiddels een EADS company)aangezien we na het faillissement de merk naam "Fokker" niet meer mochten voeren (nu weer bij Fokker Aerospace ondergebracht....). En dat is wel jammer, want het was toch een begrip in de Vliegtuigbouw wereld. Misschien Rekkof?

  2004, Henk Cruijssen
  ?