Henk Boender

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Boender en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Henk Boender heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het was een leuke school.

  Het was een leuke school. Er was ook een speciale man voor de klussen en de kachel. Wat ik mee nog goed herinner was dat, het was denk ik in 1943, de bovenmeester binnen kwam en zei dat hij voor ons wat meegebracht had, en begon mandarijntjes uit te delen die hij uit zijn broekzak haalde. Ik zat in grote spanning, want in de klas zaten ongeveer 30 kinderen en of hij nou zoveel bijzich had? Maar de bovenmeester was een heel grote man, en we hebben allemaal een mandarijntje gehad, Helaas gebeurde dat maar een paar keer. Er was, en is, want de school bestaat nog. een leuke speelplaats bij. Er was ook een grote zolder. Hier leerden de meisjes handwerken zoals breien en borduren, de jongen kregen figuurzagen o.a. We hebben daar bijvoorbeeld een trekpop gezaagd en mooi beschilderd. Dat had de bovenmeester goed geregeld. We hebben ook, samen met een andere school, vlak na de bevrijding, een schoolreisje gemaakt per spoor en o.a. de Heilige landstichting bezocht. Dat was heel mooi. Ook bezochten we een oorlogsbegraafplaats, dat heeft op ons een diepe indruk gemaakt, al die kruisen. Volgende keer vertel ik misschien meer. Henk

  Elout van Soeterwoudeschool, 1942

  leuke school, zijn ook eens wezen kamperen in ouddorp, was erg leuk.

  leuke school, zijn ook eens wezen kamperen in ouddorp, was erg leuk. theorie kregen we in de Overijselsestraat o.a. van de heer Dijkshoorn. Onze schooldirecteur, mijnheer ""t Hart was erg streng maar rechtvaardig. Ik heb hier ook leren smeden. Iedereen had een eigen vuurplaat etc. We hadden ook handtekenen, dat was een leuk vak. Sportles kregen we niet, gek. Wat ik nu schrijf is niet helemaal waar. We zijn een zomerlang eenmaal per week naar het zwembad Maaskade gegaan. Hier konden jongens die niet konden zwem- les krijgen. De rest had vrij zwemmen. Het zwemmen in een bad als Maaskade was eigenlijk niet zo proper; het bad dreef in de Maas, en het water toenal niet zo proper. Tijdens het bidden bij aanvang of einde van een les moest je je ogen dicht houden. Zeker bij de heer Put die smeedles gaf. Daar kreeg één van de jongens, Henk van der Linden uit Rhoon, een flinke klap om zijn oren tijdens het bidden omdat hij zijn ogen open had. De leraar ging doodkalm door met de zegen af te smeken. Jammer dat je smedem zoweinig als hobby ziet. Een aambeeld zie je ook nergens in dhz-winkels te koop. De school probeerde ook wat aan het kunstnivo te doen, zo zijn we een keer naar de schouwburg geweest. Daar speelde Madame Butterfly. Toch heel goed. Zou men nu veel meer moeten doen. Ook zijn we eens naar het scheepvaartmuseum ge- weest. als me nogmeer te binnen schiet schrijf volgende keer verder.

  2e Chr. Technische School, 1950

  ?