Henk Bakker

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Henk Bakker en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Henk Bakker heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Hoofd van de school was meester Koopman.

  Hoofd van de school was meester Koopman. Hij woonde in de Parkstraat. Andere onderwijzers waren meester Rozeboom, meester Kolkema, meester Scholten en juf Otten. Juf Otten gaf les aan klas 2, ik gaf zelf les aan klas 3. Ouderavonden werden gehouden in café Homan en schaatswedstrijden werden gehouden op het Oude Winschoterdiep, midden in Sappemeer. De school lag tussen het Oude en het Nieuwe Winschoterdiep, aan de Noorderstraat. Ik was afkomstig uit Oostwold (WK) en was door de week in de kost bij de familie Bosman, in Sappemeer. Heen en weer reizen deed ik op de fiets, maandagmorgen heen en zaterdagmiddag weer terug, bijna dertig kilometer enkele reis. De laatste paar jaar gebruikte ik hiervoor een motor (een NSU Max). In december 1956 ben ik getrouwd en vertrokken naar Ruinerwold waar ik onderwijzer werd aan de lagere school.

  2011, Henk Bakker

  Ging op 1mei 1936 voor de eerste keer naar school.

  Ging op 1mei 1936 voor de eerste keer naar school.Mijn zus Anke was al 4jaar voor mij aan.De school telde twee onderwijzers: meester Westerbeek en meester Auwema.Het voorste lokaal werd niet gebruikt.Een jaar later kwam er een leerkracht bij:juf Siebinga.Zij begon met klas1 en een jaar later had ze klas 1 en 2.Na juf Siebinga kwam juf Gorter.Tot 1942 is er niet veel veranderd. Wij woonden tussen de school en de kerk.Wij hadden een smederij en een fietsenwinkel.Mijn favoriete leerlingen waren MARCHIEN Homan en Grietje Koetze.Welke leerling uit die jaren laat iets van zich horen?

  2008, Henk Bakker
  ?