heinjan muller

Kent 4 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van heinjan muller en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  heinjan muller heeft 0 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Van de MULO naar de 3de klas HBS, wederom met mijn oudere broer Paul.

  Van de MULO naar de 3de klas HBS, wederom met mijn oudere broer Paul. In dat jaar waren we op Tulpenburg komen wonen, het KKC letterlijk in noodlokalen in onze achtertuin. Later moesten we in een dependance, omdat het aantal leerlingen te groot werd. Deze stond op een terrein, waar zich nu het winkelcentrum bevindt. Herinneringen aan de heer Schoe, een leraar, die meer dan een geschiedenisfanaat was, de heer van Lint met zijn Nederlandse lessen, die veel meer inhielden en och wat hebben we de heer Wols, aardrijkskunde, gepest. Goede herinneringen aan klassenfeesten, verbouwen van het lokaal, wanneer de leraar ons de rug had toegekeerd. Namen schieten mij niet zo gauw binnen, ga ik binenkort op de schoolfoto's nakijken. In de 4de klas bleef ik zitten en ben daarom naar de HTS gegaan om bouwkunde te studeren.

  2004, heinjan muller

  Het is mij nooit duidelijk geweest waarom ik naar deze school ging gelijk met mijn broer Paul.

  Het is mij nooit duidelijk geweest waarom ik naar deze school ging gelijk met mijn broer Paul. Op voorspraak van oom The, die wel eens onderhoudswerk deed? De beurs met zijn sexuele voorlichting in de gymzaal, de Rovers met zijn af en toe wel wat schuine opmerkingen, Ale, Beye en Prins, die nog vol was van de romantiek in zijn huwelijk. Theo Veenboer, zoon van de gelijknamige bankerbakkerij op het Olympiaplein was mijn vriend. Verder herinner ik mij de lichtgrijze kachels in de lokalen, waar je ongemerkt een elastiek in de luchtgaten gooide 's-morgens vroeg, zodat het lokaal wel ontruimd moest worden wegens de rook, dat verschrikkelijke schoolplein en later bij uitval van uren naar het koffiehuis aan de andere kant van de Kinkerstraat.

  2004, heinjan muller

  Jufrouw Elsenburg, die in de eerste klas trouwde, jufrouw Douwes een ongemakkelijke dame, Schoordijk (Buikie) met zijn fantastische verhalen, de klas hield hem zo lang mogelijk aan de praat, in de vijfde de heer van der Grint, klaarstomen met de naaldtoet

  Jufrouw Elsenburg, die in de eerste klas trouwde, jufrouw Douwes een ongemakkelijke dame, Schoordijk (Buikie) met zijn fantastische verhalen, de klas hield hem zo lang mogelijk aan de praat, in de vijfde de heer van der Grint, klaarstomen met de naaldtoets en in de zesde van 't Hart (de Zeeuw), die naar ik meen last van zijn hart kreeg, waardoor hij ons slechts ten dele klaar kon stomen voor het middelbaar onderwijs. Mijn broer zat een klas hoger, echter bleef in de zesde zitten, zodat wij met zijn tweeen in die klas zaten. Ik herinner mij namen als Hans van Maarschalkerwaard, Janus, Hesp en de Vilder, Hans Anink, schoolreis-jes naar Hoenderloo met vreselijke barakken, waar de leiding 's-avonds rondom de slaapzalen patrouilleer- den.

  2004, heinjan muller
  ?