Harry Venema

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Harry Venema en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Harry Venema heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

  Een school waaraan ik heel veel goede herinningen bewaar.

  Een school waaraan ik heel veel goede herinningen bewaar. Zowel voor wat betreft de docenten als de klasgenoten. Ik heb als docent onder meer gehad de heer Seine (biologie) -helaas veel te jong overleden- Terpstra (wis- en scheikunde), Noome (Duits), Matthijs (Duits en Economie), Van Zanten (Frans), Vellinga (Engels) en directeur Leegsma. Verder uiteraard "good old" Henk Raven. Ik heb (veel) later nog samen met hem in de kerkenraad gezeten van de Gereformeerde Kerk te Haren (Gorechtkerk). Hij als ouderling en ik als diaken. Ook hij is intussen overleden. Veel meegemaakt tijdens de dagelijkse fietstochten tussen de Kromme Elleboog en de Nieuwlandsweg. De laatste locatie was een houten barak. Als de fietsen een beetje hard tegen de kopgevel werden gezet dan trilden de proefbuisjes bij Terpstra in het rek. Verder Vellinga die soms gigantisch kwaad kon worden. Een keer is hij zelfs via de vensterbank door het open raam gesprongen om een leerling bij zijn lurven te pakken. Tijdens de pauzes onder meer veel geklier met Jannes Boerma oftewel Chef Eikel. Een medewerker van de gemeente Haren (veegkar) met ietwat minder geestelijk vermogen. Hij kwam je altijd met de bezem achterna.

  2004, Harry Venema

  Een "echte" bedrijfsschool waar praktijk en theorie levendig werden verbeeld door onder meer docent Lok ("Niets menselijk is de leden van de gemeenteraad vreemd, tot aan vreemd gaan toe.

  Een "echte" bedrijfsschool waar praktijk en theorie levendig werden verbeeld door onder meer docent Lok ("Niets menselijk is de leden van de gemeenteraad vreemd, tot aan vreemd gaan toe....."). Eerst de BA gedaan, toen begonnen met HBA maar geen kans gekregen om deze opleiding af te maken. Goed en wel bezig werd deze opleiding namelijk gewijzigd in de HBDO (Hogere Bestuursdienst Opleiding). Deze opleiding heb ik vervolgens binnen de gebruikelijke termijn met goed gevolg afgesloten (1990). Gekozen voor de specialisatie VROM. Evenals Gerda Heun ervaring met op en neer rijden van en naar Leeuwarden. Een jaar zelfs volledig les gehad in Leeuwarden in plaats van Groningen. Een gevolg van de keuze van mijn vakkenpakket. Die Friezen vielen niet tegen, maar in Groningen was het leuker.

  2004, Harry Venema

  Een periode uit mijn leven waaraan ik vaak terug denk, maar zelden met plezier.

  Een periode uit mijn leven waaraan ik vaak terug denk, maar zelden met plezier. Het leren ging nog wel goed, maar liet toch ook te wensen over. Toch nog in twee jaar de HAVO top doorlopen en mijn diploma gehaald. 't Was allemaal veel te groot en massaal. De kantine daarin verdronk je. Ik heb mijn pauzeuren dan ook meestal in grote eenzaamheid op de gang (soms zelfs wel op het toilet) doorgebracht. In die bungeljaren blijft dat ook niet zonder zichtbaar resultaat: graffiti en houtsnijwerk was aan mij wel besteed. Van de leraren zijn Flipje (kwam uit Tiel) en De Jong mij bijgeblijven en uiteraard onze muziekdocent Chris Verbrugge. Van de leerlingen is vooral Ity Duursma mij bijgebleven. Als ik al een kans gehad zou hebben bij haar, dan heb ik hem daar toch echt wel laten liggen. Een prachtmeid (maar dat wist ze helaas zelf ook maar al te goed....)

  2004, Harry Venema
  ?