Ontdek PLUS

Harro Jansz

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Harro Jansz en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Harro Jansz heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Met de verhuizing van de oude, maar sfeervolle locaties aan de Laakkade en de Wegastraat naar de nieuwbouw aan het Johanna Westerdijkplein was iedereen bang dat de goede sfeer zou verdwijnen.

    Met de verhuizing van de oude, maar sfeervolle locaties aan de Laakkade en de Wegastraat naar de nieuwbouw aan het Johanna Westerdijkplein was iedereen bang dat de goede sfeer zou verdwijnen. Die angst was nergens voor nodig, bleek later. En gelukkig maar. Ook hier is IPO een hechte groep gebleven, een creatief eilandje binnen de verder vrij droge Sector Techniek.

    Haagse Hogeschool, 1996

    In februari 1996 begon ik aan de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO).

    In februari 1996 begon ik aan de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO). De Haagse Hogeschool zat destijds nog in verschillende gebouwen, verspreid over Den Haag. Sector Techniek zat in de gebouwen aan de Laakkade en de Wegastraat. Vooral het gebouw aan de Laakkade was geweldig. Ik kan als laatste lichting IPO-studenten zeggen dat ik het Gulpje heb meegemaakt, de kroeg van studievereniging Via Forma, in de kelder van het gebouw. In de nieuwbouw aan het Johanna Westerdijkplein is daarna nooit meer zoiets ontstaan. Ongetwijfeld zijn er regels geweest die dat hebben verboden. Sowieso was het een bijzonder fijn gebouw, aan de Laakkade, ondanks de veel te kleine werkplaats van Jos. Geweldige herinneringen ook aan het vak Basic Design van David Harry.

    Haagse Hogeschool, 1996

    Een heerlijk overzichtelijke, kleine school voor gymnasiaal onderwijs in het mooie, bosrijke Velsen-Zuid.

    Een heerlijk overzichtelijke, kleine school voor gymnasiaal onderwijs in het mooie, bosrijke Velsen-Zuid. Een ietwat elitaire school, ook. Althans, dat is altijd mijn beleving geweest. Kinderen van rechters, coureurs, notarissen, en dergelijke. Veel bekende namen, in ieder geval. Hier was ik niet volledig op mijn plek, hoewel de school me tijdens een open dag in 1990 als erg fijn overkwam. Dat ik hier niet altijd op mijn plek was, betekent echter niet dat ik het hier niet naar mijn zin heb gehad. Mijn mooiste herinneringen zijn gym, wat heel vaak buiten werd gegeven. Bepaald geen sinecure, gezien het prachtige landschap in de directe omgeving van de school. Ook het tijdens de pauzes en tussenuren op de fiets verkennen van de bossen in de omgeving was altijd erg leuk. Evenals de tekenlessen. Het leukste – in ieder geval het meest intrigerend - waren toch vooral de lessen Nederlands van Jeroen Vullings. De grote Jeroen Vullings, literair criticus en sinds 2000 chef van de Republiek der Letteren van Vrij Nederland. Vooral zijn voorliefde voor schoenen met stalen punten, dode paarden en het verzinnen van lugubere titels voor opstellen zal me waarschijnlijk altijd bijblijven.

    Gymnasium Felisenum, 1990