Ontdek PLUS

Harrie Mayen

Kent 0 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Harrie Mayen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Harrie Mayen heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vrijgevochten bende

  Komend vanaf een reguliere Mavo was het hier een "vrijgevochten bende". Alles leek mogelijk op deze school waar de leerlingen hun eigen winkeltje dreven. Als gevolg van de grote vrijheid bleef ik dan ook gelijk in de vierde zitten. We zaten namelijk meer in de grote aula te kaarten dan dat we lessen volgden. Ik herinner me de drankenautomaat waar je voor een kwartje een beker warme chocolademelk of koffie uit kon halen. Maar dat kon ook gratis ontdekte wij. Gewoon aan één kant optillen en terug laten vallen. Tijdens deze periode leerde ik ook Chris Venmans kennen. Samen met nog wat andere klasgenoten hebben we heel wat potjes "klapzwik" en toepen gespeeld terwijl we eigenlijk lessen zouden moeten volgen. En natuurlijk werd en volop gerookt in de aula. Ik weet nog goed dat de aula een heel hoog plafond had dat vol hing met omhoog gegooide rolletjes van vloeitjes. Ook herinner ik me nog onze docent Engels met de bijnaam Uncle Charles. Inclusief Engels bolhoedje wist deze man mij mateloos te boeien. Maar ook meneer Snoeren die ons Biologie doceerde. Wat kon deze man boeiend vertellen over schijnbaar saaie onderwerpen als bijvoorbeeld Malaria. Onze docent Nederlands herinner ik me als een behoorlijk excentrieke man. Tijdens mijn mondeling examen Nederlands had hij een tamme rat op zijn schouder! Verder herinner ik me eindeloze schoolfeesten en Dies-vieringen. En dan dat gebouw. Kruip door sluipdoor met een "geheime gang" van de fietsenkelder naar het biologielokaal. Imposante trappenhuizen, krakende vloeren. Hoge plafonds! En op zolder achter slot en grendel nog de slaapkamers van het voormalige jongensinternaat. Dat kon je door het sleutelgat alleen zien! En achter in de tuin stond dan nog zo 'n gebouw! Wat enorm jammer dat al deze gebouwen inmiddels verdwenen zijn. Ik denk met zoveel plezier terug aan deze jaren. Heerlijk onbezonnen leven. Samen met vrienden luisteren naar muziek en nieuwe muziek ontdekken.

  Stanislaus, 1980

  Doubleren als gevolg van een ongeval

  Ook in de derde klas van de Norbertus Mavo hadden we een sportdag. Volgens mij was het ergens bij een voetbalvereniging in Riel. Omdat het best wel een eindje weg was had ik afgesproken dat ik achter op de brommer van een klasgenoot (ik meen Corné Seebregts) mee zou rijden. Mijn ouders wisten hier niets van. Zij hadden dit nooit goed gevonden. Op de terugweg kregen we een serieuze aanrijding als gevolg waarvan ik ernstig gewond raakte aan mijn onderbeen. Ik werd met de ambulance afgevoerd naar het (toen nog) Maria Ziekenhuis. Een groot aantal operaties waarbij het in eerste instantie nog maar de vraag was of mijn onderbeen behouden kon blijven volgde. Na 6 weken ziekenhuis mocht ik naar huis. Op krukken naar school. Veel verzuim als gevolg van operaties, herstel en fysiotherapie volgde. Prompt bleef ik dan ook een jaar zitten. Ik kan me nog herinneren dan enkele klasgenootjes waaronder een Hanneke (volgens mij) me steeds kwamen opzoeken in het ziekenhuis. Dat vond ik in het geheel niet erg want als ik het me goed herinner was ik best een beetje verliefd op haar ;-)

  Norbertus MAVO, 1976