Hans Wijmer

Kent 2 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans Wijmer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Hans Wijmer heeft 5 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De naam van de opleiding veranderde van radio-telegrafist naar radio-officier, wat toch iets anders is dan marconist of "sparks".

  De naam van de opleiding veranderde van radio-telegrafist naar radio-officier, wat toch iets anders is dan marconist of "sparks". Maar enfin, de docenten Sonneveld voor radiotechniek; La Riviére (met zijn natte, half in z'n mond gestoken saffie) seinen/opnemen en voorschriften; Pieterse de amanuensis; Kroon voor het nederlands, trouwens meer voorlezen door de leerlingen dan les; wiskunde van Polak met zijn fraaie manier om een stippellijn op het bord te plaatsen; de praktijklessen van Briel voor het sloepgastdiploma, haal op gelijk. Medeleerlingen Rudy van Maastrigt, Rob van der Sluis, Theo Koorn, "Jumbo", Piet Neleman (later naar de "machinistenschool"), Ed Pols, Wuister, Jan Otte, Jan "uit Delft", en anderen. Natuurlijk de rivaliteit tussen de stuurlullen en de radio-officieren (in spé). Wandelen langs de Parkkade en de sneaky bezoeken aan pas in de vaart genomen schepen (o.a. de Kerk-serie, de Amstel-serie enz) die afgemeerd lagen voor de Euromast. Met voor mij als hoogtepunt van die "sneakies" een bezoek aan de Willem Ruys nadat-ie pas was afgemeerd bij de Lloyd. Het grote schoolfeest in de Lantaarn/het Venster in 1962 met het cabaret Lurelei. "Partner-assistentie" van de meisjes van het nabij gekegen lyceum bij feestelijke gebeurtenissen. Een prachttijd gehad.

  Hogere Zeevaartschool, 1961

  Van de MULO-school aan de v/d Parrastraat (i.

  Van de MULO-school aan de v/d Parrastraat (i.i.g. nog tot 1960)herinner ik mij de danslessen van Poptie na schooltijd in de 1e. Met het bal in de "oude" Dierentuin, waar nu het Provinciehuis staat. De felgekleurde rock 'n roll-kousen en de houten sandalen van de meisjes in de 2e. De gezellige 4e klas met mw Jager-Bruining (nederlands en biologie), het hoofd Van Ree voor de wiskunde en Eikelenbos voor geschiedenis en aardrijkskunde. Van Helden als accurate leraar duits, tevens boekhouden & handelsrekenen (onderstrepen langs de lineaal!). Klasgenoten door de jaren heen Frans Knapen, Johnny v.d. Schenk, Hans Coopman, Loes Harmsen (in de 2e), Jan de Iongh, Astrid Schön, Willy Ales, Carla Limbach, Adrie Stok, Theo Hoeve, Rein Seekles, Rudy Schneider, e.v.a.

  Hannie Schaft School, 1956

  In 1960 was het nog een "echte" MULO-school.

  In 1960 was het nog een "echte" MULO-school. In de 1e na schooltijd de danslessen van Poptie met het bal in de "oude" Dierentuin, thans staat daar het provinciehuis. Engelse les van "peukie"-Balkenende, gym van Moes, geschiedenis van Eikelenbos,in de 4e Nederlands van mw Jager-Bruining (een echte imponerende dame), wiskunde van Van Ree. Willy Ales, Carla Limbach, Astrid Schön, Adrie Stok e.v.a.

  OBS Hannie Schaft, 1956

  ?