Bekijk het volledige profiel van Hans Wentink en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Hans Wentink heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 7

Een roomskatholieke internaats...

Een roomskatholieke internaatskweekschool met veel fraters als leerkracht, dat was toen niets bijzonders. Leden van het vrouwelijke geslacht kwamen er niet binnen, dat waren buitenaardse wezens. Ruim vier jaar heb ik er vertoefd en dat waren toch wel jaren die behoorlijk bepaledn zijn voor je verdere leven, als je tenminste kiest voor het onderwijs. Prima opleiding, ik vond het nog wel een erg theoretisch intelectueel, maar ja wat wil je in die tijd. De namen van mijn klasgenoten staan alfabetisch in mijn geheugen gegrift, zo goed kende je elkaar.

2008, Hans Wentink

Alleen het hoofdaktejaar heb i...

Alleen het hoofdaktejaar heb ik hier doorgebracht. Met mijn kleine rode Fiatje 500 kwam ik naar Doetinchem. In de klas zaten twee meisjes en goed twintig jongens, dat is nu andersom. Vier vakken: Nederlands, Peda, Maatschappijleer en ja, was dat vierde Didaktiek? We hadden les van de heren Hiddink, Bol en Leemreize. Ook op zaterdagmorgen. Gehospiteerd werdv op scholen naar eigen keuze in de regio. Arie Ribbers was een klasgenoot, door het maar eenjarige verblijf herinner ik me maar weinig andere namen. In Brummen hebben we een werkweek gehad en dat was heel plezierig. Meneer Bol kwam een keer de klas binnen met de mededeling dat er een radio voor de school geparkeerd stond, bijna groter dan het autootje waar die in stond. Dat was mijn transistor hangend aan het dashboard.

2008, Hans Wentink

In 1972 werd ik benoemd aan de...

In 1972 werd ik benoemd aan de MAVO en gaf er aanvankelijk geschiedenis en aardrijkskunde, later was het alleen aardrijkskunde en dat vond ik heerlijk. Leerlingen herinneren zich vast nog De Geo Geordend - de methode - waar ik een flinke diaserie bij had gemaakt. Het was een tijd van hard werken De school had een team dat er met vele jonge knapen flink tegen aan ging en veel buitenschoolse activiteiten op poten zette. Het liep als een trein. Menige school uit deze tijd zou daar een puntje aan kunnen zuigen. Helaas kwamen we in 1989 in een grote fusie en weg was ons speeltje.

2008, Hans Wentink
?