Ontdek PLUS

Hans Verhoef

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Hans Verhoef en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Verhoef heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Van eerstejaars tot doctoraat, met onderbreking na doctoraalexamen voor militaire dienst.

    Van eerstejaars tot doctoraat, met onderbreking na doctoraalexamen voor militaire dienst.

    Vrije Universiteit, Faculte..., 1963

    Ik kwam in 1951 op deze school in de tweede klas, waar ik blokschrift in plaats van schuinschrift leerde.

    Ik kwam in 1951 op deze school in de tweede klas, waar ik blokschrift in plaats van schuinschrift leerde. Ik kreeg daar "tussen de middag" zelfs bijles van de onderwijzeres, wier naam ik vergeten ben. Verder herinner ik me de blokfluitclub (ik was altijd een maat of zo achter), en de onderwjzers Van der Heide en Derksen, en "bovenmeester" De Vries, wiens dochter Anneke bij mij in de klas zat. Na de lagere school ging ik naar het Gereformeerd Gymnasium. Uiteindelijk ben ik scheikunde gaan studeren aan de VU.

    Admiraal De Ruyterschool, 1951

    Wat me van de "Klassieke Vorming" vooral is bijgebleven is dat die voornamelijk bestond in veel vertalen (Livius en Homerus), maar dat eigenlijk weinig of niets over etymologie en over taalkunde in het algemeen en over de structuur van het Latijn en Griek

    Wat me van de "Klassieke Vorming" vooral is bijgebleven is dat die voornamelijk bestond in veel vertalen (Livius en Homerus), maar dat eigenlijk weinig of niets over etymologie en over taalkunde in het algemeen en over de structuur van het Latijn en Grieks in het bijzonder werd geleerd. Ook filosofie, de sociale structuur van de oudheid, het verschil tussen de Griekse en Romeinse politieke en juridische systemen, en de ontwikkeling van de wiskunde en de (in de oudheid nog niet zo) exacte wetenschappen kwamen niet aan bod. Toch was de klassieke vorming een goede basis voor een exacte studie aan de Vrije Universiteit, en vooral bij filosofie en geschiedenis van de natuurwetenschappen heb ik veel profijt van de klassieke opleiding gehad. Ik heb jaren later nog gehospiteerd bij m'n oude leraar Koksma ("Hans: zes poten op de vloer"). Het was leuk vroegere leraren (Rutgers was inmiddels Lefeber als conrector opgevolgd) min of meer als collega's mee te maken. In sommige opzichten was er niets veranderd, maar strakke truitjes en korte rokjes waren iets minder taboe dan vroeger. Ik ben overigens na mijn studie (en militaire dienst en daarna nog promotie-onderzoek aan de Vrije Universiteit) niet in het onderwijs terecht gekomen, maar in het industriëel onderzoek (elektrochemie en corrosie). Daarom ben ik naar Zuid-Limburg verhuisd, waar ik ongeveer dertig jaar heb gewoond. Nu woon ik al weer enige jaren in Deventer.

    Gereformeerd Gymnasium (Lat..., 1956