Ontdek PLUS

Hans van Hoogeveen

Kent 2 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans van Hoogeveen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hans van Hoogeveen heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op maandag 6 januari 1969 verhuisde de "oude Kweekschool" in Leiden naar de PA in Oegstgeest.

  Op maandag 6 januari 1969 verhuisde de "oude Kweekschool" in Leiden naar de PA in Oegstgeest.Tijdens de gebruikneming van het nieuwe schoolgebouw speelde groep 5d in de feest- week op dinsdag 7 januari de misical.De tekst van de liedjes heb ik nog.Het begint met de klaagzang: De wereld gaat aan vlijt ten onder.Joop van Roekel begeleidde ons uitstekend.Dat zelfde jaar is uiteindelijk iedereen geslaagd voor zijn of haar 'hoofdakte'.

  Christelijke Hogeschool Rij..., 1969

  Uit klas 1 (1965)herinner ik me nog o.

  Uit klas 1 (1965)herinner ik me nog o.a. Wim Kwestro,Hans Oudeman,Rob Buining,Joop van Roekel en Donald Görtz. Handvaardigheidheid werd toen gegeven door Salverda:"Pak je rrritsmes en ga nu rrritsen".We leenden elkaars werkstuk.Ze lagen uitgestald op de zolderverdieping.In de pauze vermaakten we ons in de kantine van de atletiekvereniging. Naast softbal speelden wij ook weleens voetbal op het grasveld in de Leidse Hout.Biologiedocent (?)leerde ons determineren aan de hand van onkruid.Hij kon heel boeiend uitleggen.Hanegraaf boeide ons met zijn pianospel en dwong ons goed blokfluit te spelen. Dinsdag 7 januari 1969 betrokken wij ons nieuwe schoolgebouw in Oegstgeest:de PA

  Chr. Kweekschool, 1964

  De volgende klasgenoten kan ik me nog herinneren:Piet Bou- man en Jaap Gerritsen(klas 1a, 1960-1961),Wim Kwestro,Dick Houthoff,Theo Klein,Paul van Egmomd, Harry wendt, Janneke Lichte,Hans Oudeman,Herman Huijding en gangmaker Peter Scheffer uit klas 4ab

  De volgende klasgenoten kan ik me nog herinneren:Piet Bou- man en Jaap Gerritsen(klas 1a, 1960-1961),Wim Kwestro,Dick Houthoff,Theo Klein,Paul van Egmomd, Harry wendt, Janneke Lichte,Hans Oudeman,Herman Huijding en gangmaker Peter Scheffer uit klas 4ab (1963/19640).Het weerzien van Peter op 3 oktober 2008 was hartverwarmend. Het schoolkamp in het Gaasterland (1960)staat me nog goed bij.Ook het optreden van klasgenoten in de Stadsgehoorzaal, die het lied Catootje ten gehore brachten,doet me wederom glimlachen.Gymleraar Van der Werf vond ik een sympathiek man.Het is spijtig dat het schoolgebouw is afgebroken.

  Oranje Nassau Mavo, 1960