Ontdek PLUS

Hans Tau

Kent 0 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in Drenthe

    Bekijk het volledige profiel van Hans Tau en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Tau heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Als ik tegenwoordig hoor klagen over gebrek aan leermiddelen moet ik altijd aan de kleuterschool denken.

    Als ik tegenwoordig hoor klagen over gebrek aan leermiddelen moet ik altijd aan de kleuterschool denken. Zo kort na de oorlog was er bijna niets. Tekenen nooit op een vel tekenpapier maar op een strook papier die een drukkerij bij het afsnijden had overgehouden. Werd regelmatig iets van klei gemaakt maar dat mocht nooit mee naar huis genomen worden. Het werd weer tot één blok gemaakt en in een natte doek bewaard om een volgend keer weer opnieuw te kunnen beginnen. Er was wel een leuke zandbak. Als schoolreisje gingen wij één dagje naar Zandvoort (Met een naamkaartje om de nek) Ben halverwege de laatste klas al naar de lagere school gegaan om daar aan het eind van het schooljaar toch over te gaan naar klas 2, want ik had bijles gehad en was met alle vakken eigenlijk al verder dan mijn klasgenoten. Kende alleen de Psalmen en Gezangen die aangeleerd waren niet.

    Pro Rege Kleuterschool, 1948

    Behoorlijk lange dagen moesten er worden gemaakt.

    Behoorlijk lange dagen moesten er worden gemaakt. Vanwege de kosten nooit op kamers gewoond. Maar 3 studiejaren gespoord en 3 jaar meegereden in de auto. Na moeizame beginjaren de studie goed afgerond. Nooit spijt gehad van mijn keuze. Voel nog steeds een sterke band met mijn jaargenoten als wij elkaar treffen op een reünie.

    Rijksuniversiteit Utrecht, ..., 1962

    Ben in de vierde klas op school gekomen.

    Ben in de vierde klas op school gekomen. Kwam van de HBS-A. Bleef meteen zitten, maar maakte daarna de school af. Ben toch wel goed terecht gekomen. Leuke leraar was de heer Smoorenburg (natuurkunde). Je kon hem allerlei gecodeerde teksten opgeven die hij gemakkelijk ontcijferde en ook in het openen van (hang)sloten was hij goed. Minder prettige leraar Mw.N. den Toom (wiskunde). Zij riep vaak, met haar rug naar de klas staand: "Hans Tau houd je mond". Ik wilde haar dan wel iets aandoen. Zij vond Bert (bijnaam "de monnik"), een uit Monnickendam komende jongen die achter mij zat en die ongetwijfeld huisarts geworden is, erg leuk en liet dat blijken. Het lijkt wel of ik jaloers was, maar dat was beslist niet het geval. Het toonde alleen twee verschillende gezichten. Rare leraar Hr.v.d.Sande (Frans). Rector was Ir.A.de Groot (oud Indië-ganger en enigszins racistisch ingesteld). Mijn vriendinnetje was Nellie Oltmans en die kan daar over meepraten. Heb verschillende leuke uitstapjes met deze school gemaakt. Het eerste jaar naar Normandië. Logeerden vlakbij Honfleur in het plaatsje Criqueboef (of zoiets) in een soort jeugdherberg. Natuurlijk de Mont St. Michel bezocht, maar achteraf heeft het "Tapisserie de Bayeux" de meeste indruk gemaakt. Het jaar daarna naar Axel in Zeeuws Vlaanderen geweest en van daar uit verschillende plaatsen in België bezocht. Hoogtepunt was het bezoeken van het ballet "Le Sacre du Printemps". Een omstreden ballet. Zeker voor een christelijke school. Later in Amsterdam nog jaren een abonnement op het Nat.Ballet gehad. Zou er hier een verband bestaan? In het laatste schooljaar was er een werkweek naar Huis ter Heide. Dat was minder uitbundig omdat wij kort voor het eindexamen zaten. Mijn oudste vriend stamt nog van het Lyceum: Rolf Koning. Hij zat in de andere vijfde klas en ik kende hem niet goed. Hij ging na school dezelfde studie volgen als ik. Wij werden dus jaar/studiegenoten en later collega's. Zien elkaar nog heel regelmatig en zelfs een aantal keren met beide gezinnen op wintersportvakantie geweest. Dat betekent dus meer dan 50 jaar vriendschap!

    Christelijk Lyceum, 1959