Ontdek PLUS

Hans Schoen

Kent 0 personen

Samenwonend
Woont in Hoorn

    Bekijk het volledige profiel van Hans Schoen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Schoen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Eind toneelstuk in de 6e klas

    Ik zat in de zesde klas bij meester de Jong. Een zeer strenge meester vond ik. Hij was militair geweest en dat merkte je aan alles. We mochten pas de school in als iedere klas op het schoolplein in de rij stond en alles stil was. Dan mochten we per klas naar binnen. In die tijd had je nog dubbelle schoolklassen (Geboorte golf). Aan het eind van de zesde klas mochten we een toneelstuk opvoeren in "De Kolfbaan". De hele school kwam 's middags kijken en 's avonds speelden we nog een keer voor de ouders en oudere broers en zussen. Jaap Mooy deed de regie en zijn klassen van het VGLO die ook bij ons in het schoolgebouw zaten, maakten onder zijn leiding de zetstukken en decors. Rein Duits en Frits Veldmeijer, die mijn schoolvriendjes waren, speelden ook mee. Rein was de Koning en Frits de Huisbaas. Het was een verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Lena Kopen speelde Katrijntje. Verder herinner ik me Wouter Loots nog als de tovenaar. Mieke Scholten als de Maan, Netteke Rooker en Nel v/d Velde als een soort soldaten en Wil Vingerhoed als een knechtje? en Betty de Boer met een hele mooie jurk als Koningin? En Chris Langedijk als de Jager. Ik kreeg de rol van Jan Klaasen. Ik denk dat door dat spel en het enthousiasme van Jaap Mooy, de liefde voor het theater bij me is ontwaakt.

    Boschschool, 1956

    Juf, dit is m'n broertje

    Op mijn eerste "Grote School" dag liep ik met de andere buurt kinderen naar school. Mijn broer Rinus bracht me naar juffrouw Veen en zei "Juf dit is m'n broertje". "Ga daar maar zitten" zei juf Veen en wees me een plaatsje in de klas. Naast Japie Visser, die woonde in het Westend. Later kwam ik naast Wim Alta te zitten. Zijn vader was politie man. Tot dat ik in het begin van de 4e klas naar school B ging heb ik naast hem gezeten. Henk de Vos zijn vader was ook agent. Verder herinner ik mij in de derde klas bij juffrouw Velsink dat Mieke en Frido de Jong jarig waren en dat hun vader in onze klas daarom filmpjes kwam draaien. Juffrouw Velsink kon ik heel goed mee worden. Beter dan met juffrouw Veen. Die was me te streng. We moesten in de eerste klas een keer allemaal nablijven om dat het onrustig geweest was. Ik ben toen gewoon om half elf naar huis gegaan, want ik had daar niet aan meegedaan en mijn moeder wachtte op me. De eerste klassers gingen toen nog om half elf uit. Juf boos, ik verontwaardigd, het kwam niet meer goed tussen ons. Toch moest ik nog twee jaar in haar klas volmaken. En zingen bij dat orgeltje was ook een ramp voor mij. Meester Toornstra, van de zesde klas, keek ik erg tegen op. In mijn kinderogen keek hij een beetje streng. Mijn middelste broer zat bij hem in de klas. Mijn andere broer Klaas zat bij meester Kries in de vijfde. Omdat wij van de Spoorstraat naar de Breedstraat verhuisden en mijn twee broers naar het VGLO gingen, wilde ik ook naar School B, aan het Boschplein. Na de Herfstvakantie in de 4e klas, van meneer Schermer, ben ik van School A afgegaan. Maar het was een statige school in een soort Ámsterdamseschool" stijl gebouwd met een heel veilig, omsloten schoolplein.

    school A..of kuipersdijkschool, 1953

    Verjaardag van de meester

    In de 7e klas was onze meester Jaap Mooy jarig. We hebben toen met de hele klas een heel groot feest voor hem georganiseerd. Met Henry Sleutel en Wim Messchaert heb ik toen een hoorspel gemaakt op de bandrecorder van meneer Mooy waar we met de hele klas naar geluisterd hebben.. Veel kinderen hadden iets ingestudeerd of gemaakt. Die keer heb ik ook voor het eerst een korte goochelact gedaan.

    Boschschool, 1956