Ontdek PLUS

hans nap

Kent 10 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van hans nap en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  hans nap heeft 6 klassenfoto's en kent 10 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Van oud naar nieuw

  In 1959 gingen wij over van de Johannes Calvijnschool (uit 1922) aan de Handweg naar de Johannes Postschool aan de Notenlaan. Een school met 3 verdiepingen. Hier heb ik de 4e (meester Nugteren), de 5e (meester Jeninga en meester Vis) en de 6e klas (meester van Strien) gedaan. Muziekles van Bernard Steinvoort die zijn orgel door de school sleepte. Films in het filmlokaal van de NOF (Nederlandse Onderwijs Film). Spraken we altijd hardop mee bij de start van de film: NNNNNN OOOOO FFFFFF. Leuke klassen gehad op deze school. De drie Ria's waren mijn favorieten: Ria L., Ria M. en Ria B. Samen met Ria M. nog een keer Zwarte Piet geweest bij Sinterklaasfeest op school. De spannende verhalen van meester Nugteren zijn mij altijd bijgebleven. Hij was ook de man die ieder jaar bij het verzetsmonument in zijn oude BS uniform de wacht hield. Vond ik dapper en stoer. Uit de 6e herinner ik mij: Jules Bruessing (werd later profwielrenner en manager van de 'Meneer Kaktus Show'), Ybo van de Beukel, Jeroen ter Borg, Huib Kortland, Bertje Koekkoek en van de meisjes o.a. Wilma de Muynck en Ineke Hummelen. Zij kwam later bij ons op school en was favoriet bij heel veel jongens.

  Johannes Postschool, 1959

  De liefste juffrouw ooit

  Op de Johannes Calvijnschool had ik in de 1e en voor een deel in de 3e klas Juffrouw Verheul. Zij woonde in die tijd in Haarlem. Zij was de liefste juf die ik ooit gehad heb. In de 2e klas had ik juffrouw de Bree, die kwam uit Amstelveen. Ik herinner mij nog dat je achter in de school op oude weckketels (waarin de klei bewaard werd) kon klimmen en dan over de Kleine Poel kon kijken. Zag je soms de goederentrein rijden. Altijd overblijven en hardop bidden voor het eten. In de pauze en speelkwartier in het hok achter de school spelen. In de klas kon je nooit naar buiten kijken, hele hoge ramen. Soms zag je de duiven van de buurman vliegen en wilde je dat je dat ook kon. Kerstfeest in de Gereformeerde Kerk naast de school.

  Johannes Calvijnschool, 1956

  Drie onvergetelijke jaren.

  Drie onvergetelijke jaren. Twee jaar in het bestuur van de leerlingenvereniging gezeten en grootse feestavonden georganiseerd. Wie herinnert zich niet Super Sister, Rob Hoeke R & B Band en de avond met Herman van Veen. Naast plezier ook een vak geleerd, dat ik nog steeds uitoefen. Leuke klasgenoten gehad. Als eindexamenopdracht aardrijkskunde een aantal excursies voorbereid en uitgevoerd met groep engelse studenten uit Leeds. Na het examen ook meegeweest naar Engeland, met Henk Vlaanderen, docent aardrijkskunde. Zo'n vent! Ook de excursies naar Luxemburg en de Eifel mochten er zijn. Verder goede herinneringen aan Cees van Leeuwen, meneer en mevrouw van Oort, (lege kopjes terugbrengen!!!) Gerard van Willigen,Dick Versluis, Jaap Alberts en good old Harry Grünbauer (Beter bij de boeken dan bij de bierkan, was zijn lijfspreuk) Ja, echt leuke en onbezorgde tijd gehad daar op de Vogelsanglaan.

  Jan van Nassau PA en Havo top, 1970