Ontdek PLUS

Hans Maring

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Hans Maring en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Maring heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Rommelige tijd: olie- en economische crisis; nog half scholier en half student.

    Rommelige tijd: olie- en economische crisis; nog half scholier en half student. En een opleiding (HEAO) die z'n draai nog moest vinden. Een drie-jarige opleiding (voor mij 4 dus) met wel 3 keuze-richtingen: bedrijfseconomisch, commercieeel-economisch en economisch juridsich. In 4 jaar tijd ook op evenzoveel locaties gezeten: Gagelstraat (liep door tot het spoor waar nu politiebureau staat), Jan Smitzlaan, Julianastraat en Grobbendonkstraat. Het leukste was de introductieweek in de Kappelerput in Heeze; daarna is het nooit meer goedgekomen.

    Instituut Hoger Beroeps Ond..., 1974

    Geen specifieke herinneringen aan de klassen, wel aan de leraren (en een af en toe verdwaalde lerares) en dan vooral hun (bij-)namen: Piemeltje (meetkunde, natuurkunde), de Badmuts (de Bruin, economie), Bella (frans), de Reet (Truijens, directeur/rector),

    Geen specifieke herinneringen aan de klassen, wel aan de leraren (en een af en toe verdwaalde lerares) en dan vooral hun (bij-)namen: Piemeltje (meetkunde, natuurkunde), de Badmuts (de Bruin, economie), Bella (frans), de Reet (Truijens, directeur/rector), de Buik (conrector, kwam ik ook nog een keer op vakantie in Belgie tegen -hoe zwaar kun je het hebben) en dan had je nog Heiligers (sport), de Jeu (duits), Sebregts (duits, later rector), Sprenger de Rover (?) (nederlands), de Bruin (aardsrijkskunde), Menso (aardrijkskunde), Klein Rouweler (algebra) - dit zijn overigens hun echte namen- en dan nog een heel stel, waarvan de gezichten al dan niet pijnlijk in mijn ziel zijn gekrast,maar waarvan de verbinding met de naam al lang geleden verloren is gegaan. In het laatse jaar (5-Havo, 1973/1974) prezen we ons gelukkig dat er veel tussenuren waren, maar dat de school daar lokaaltechnisch niet op was ingericht, zodat we uitweken naar cafe de Brasserie aan de Parade, dat we zo'n beetje draaiende hebben weten te houden. Memorabel is ook, dat we op het afscheidsfeest van de rector, dat we natuurlijk de oubolligheid ten top vonden, zowat de hele dag in de Brasserie hebben gezeten, om vervolgens wel erg vrolijk op de receptie te verschijnen, alwaar we het onze eerste en tevens laatste aangename onderhoud hadden met De Reet. Deze rector, een fervent roker, presteerde het altijd om zijn sigaret ('n Caballero) tot op 2 mm van het einde op te roken. We wisten niet of dat het gevolg was van de verslaving of een economische achtergrond had, maar op een keer hadden we hem zo op de kast gejaagd, dat hij die laaste 2 mm vergat en vervolgens drie weken met een blaar op z'n lip heeft gelopen.

    rijksscholengemeenschap, 1968

    Van de 1ste klas herinner ik me nog dat we in het noodlokaal op het schoolplein zaten en dat de juf in dat jaar is getrouwd met (ik geloof) de administrateur van de school en dat we helemaal naar Waardenburg mochten voor de bruiloft.

    Van de 1ste klas herinner ik me nog dat we in het noodlokaal op het schoolplein zaten en dat de juf in dat jaar is getrouwd met (ik geloof) de administrateur van de school en dat we helemaal naar Waardenburg mochten voor de bruiloft. Een tweede herinnering is dat ik al snel ik een keer de klas werd uitgestuurd en "op bezoek" mocht bij de latere naamgever van de school: directeur L.W. Beekmaan (de school heet pas vanaf 1963 zo). In de tweede klas hadden we een pin van juf (Hövig), die in onze ogen al wel 86 moest zijn. Befaamd waren de chocolaatjes als een tafel goed wist op te zeggen; berucht haar houten lineaal, die een ladingsplaats zocht op jouw vingers als het met die tafels niet lukte. Van de klassen 3 t/m 5 is niet veel blijven hangen, behalve dan dat in de 5e klas de leraar, men. Damkot, een ernstig ongeluk kreeg. De 6e klas was een prettige en spannende tijd met men. Spiekstra (z'n 50e verjaardag gevierd).

    LW.Beekmanschool, 1962