hans krul

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van hans krul en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  hans krul heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  N.B Onderstaande tekst was eer...

  N.B Onderstaande tekst was eerst bij de Rijnsteegschool beland. Vandaar de ietwat onlogische aanhef Eigenlijk zat ik niet op deze school (dit was immers de 'Kraatsschool') maar ik zat op de 'School met den Bijbel' (de Geref. school) aan de Veenderweg. Deze laatste school komt echter niet voor op het lijstje dus dan de naastliggende maar genomen. De relatie die de Veenderwegschool school met de Kraatsschool had was prima behalve op het korfbalveld; daar ging het om de dood of de gladiolen. En het werden de gladiolen; voor de eerste keer veroverde de Veenderwegschool de fel begeerde kampioensbeker (in 1957). Ik maakte deel uit van dat gedenkwaardige team. Zelf speelde ik de bal veel over naar een meisje dat ik buitengewoon aantrekkelijk vond (thans ben ik er bijna 40 jaar mee getrouwd, en van korfballen is niet veel meer gekomen). Overigens heb ik haar destijds eerlijk gewonnen bij een door 'de jongens' georganiseerde loterij in het bos (op de Hulleberg) . Mijn vriendje Arend Hartman had nl ook een oogje op haar en aangezien wij in de geschiedenisles altijd goed hadden opgelet, wisten wij dat onze verre voorouders dobbelden in soortgelijke gevallen. Vandaar. Ik won. Wie niet won was Sjaantje de Gooyer op de keer dat ze met geweldig kabaal de klas werd uitgestuurd omdat ze in een zenuwachtige hiklach was uitgebarsten vanwege een valpartij van Meester Pen, die, verkeerd op het losse kussen van z'n stoel staande om een landkaart op te hangen, met een geweldige klap op de grond belandde en daar even versuft was blijven liggen en in grote woede onstak toen hij Sjaantje in de ovenbeschreven kramplach aantrof; hij schopte haar bijkans de klas uit in driftige verontwaardiging om dit vertoon van onbegrip bij een leerling ( misschien lag het een en ander in z'n hoofd wat los en begreep hij zelf niet alles meer??) Overigens heeft dezelfde meester Pen (thans al lang in het " Behouden Huys") eens een artikel in de lokale krant geschreven over de geweldige prestatie die de leerlingen van deze school hadden geleverd door eigenhandig een geweldig grote zandbak voor de kleintjes te graven (nou hoorde je het ook eens van een ander). Overigens moest Elly van Reeken van m'n eigengefabriceerde splinternieuwe inktlap afblijven; zoiets vraag je toch eerst en eigenljk was'ie veel te mooi om als inktlap te dienen; dat ik haar toen een klap gaf was logisch, of had ik toen ook niet alles even goed begrepen? Gelukkig heb ik vele klasgenoten teruggezien zo omstreeks onze 50e levensjaar, maar alles is nog lang niet verteld. Wie laat er dus eens wat van zich horen?

  2003, hans krul

  Als je erg je best deed had je...

  Als je erg je best deed had je kans dat je je een tijdje mocht verheugen in de titel 'liefje van de juffrouw'; 'k ben het wel eens geweest maar.., schaars. Herinnering aan een lange wandeling naar een juffrouw die ergens, achterin de Kleiweg, in een boomgaard lag te kuren omdat ze open TBC had (juffrouw Griet???). Sinds die tijd reageert mijn Mantoux-test altijd positief. Toen ik eenmaal op de "GROTE SCHOOL" zat ging ik wel eens terug naar de kleuterschool om de juf te helpen met de kleintjes (over eigendunk gesproken!)

  2003, hans krul

  Ik heb niet erg lang op deze s...

  Ik heb niet erg lang op deze school gezeten omdat we verhuisden naar Bennekom. Erg levendig herinner ik me nog juffrouw Kroon (een net beginnende onderwijzeres) die heel leuk kon blozen (dat konden dames toen nog). Later heb ik juffrouw Biggelaar (spelling correct??) gehad, en als ik me goed herinner heeft zelfs mijn vader daarbij nog in de klas gezeten. Namen van klasgenoten die ik mij herinner zijn: Leo van Balen (woonde in de Havenstraat) en van Greetje Huygens (waar ik destijds een beetje verliefd op was). En wat zeker niet onvermeld mag blijven is de geweldige cultuur van het orentrekken op deze school waarin het hoofd (dhr Romein) een uitblinker was (ik kan het af en toe nog voelen)

  2003, hans krul
  ?