Hans Kooman

Kent 0 personen

SINGLE , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans Kooman en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hans Kooman heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik ben begin september 1955 van Maastricht naar Haarlem verhuisd.

  Ik ben begin september 1955 van Maastricht naar Haarlem verhuisd. Ik kwam in de 6e klas nav de Noorderschool terecht bij, ik geloof, meester de Nooij. Iedereen lachte om mijn Limburgse accent. Verder geen herinneringen aan deze school, behalve dat ik verliefd was op een meisje dat aan het eind van de Velserstraat woonde.

  Noorderschool, 1955

  Als 4 jarig jongetje begonnen op de Suringar kleuterschool.

  Als 4 jarig jongetje begonnen op de Suringar kleuterschool. De hoofdjuffrouw was geloof ik juffrouw Tuinman. Waarschijnlijk ben ik een keer stout geweest, want ik herinner mij dat ik op een keer vooraan in de klas moest komen en dat ik de hand moest ophouden waarmee ik stout was geweest. Ik kreeg toen een flinke mep met een liniaal op de stoute hand. Kom daar nu nog eens om! Op school had ik twee ambonese vriendjes. De een heette Petrus (Ursepuny en de andere Alex ....... Ik herinner me verder meneer Arends in de 3e klas. Daar heb ik mijn eerste spreekbeurt gehouden. Waarover weet ik niet meer. Ik geloof in de 4e klas hebben we een tijdje een vervanger gehad. Een oude man, die vreselijk naar sigaren stonk en die ons alsmaar hele lange staartdelingen liet maken. In de 5e klas hadden we een onderwijzer die viool speelde. Ik geloof dat dat meneer Sjoerds was. Het hoofd van de school was meneer Teer. In mijn herinnering een statige man. Sinterklaas op het dak, elk jaar weer spannend en leuk. Ik herinner me ook een schilder die van een ladder was gevallen. Er werd gezegd dat hij later is overleden. Zijn kreunen zal ik nooit vergeten. De films van de Nederlandse Onderwijs Film (NOF) en de tekenfilmpjes in de zaal boven de kleuterschool herinner ik mij met plezier. Mijn zusje en ik mochten niet naar de film van onze ouders, dus gingen wij stiekem en zeiden niets thuis. In dezelfde zaal werd het afscheid van een onderwijzer gehouden die naar Australië of Nieuw Zeeland emigreerde. Het afscheidslied "Wat de toekomst brenge moge, mij geleid des Heeren Hand" heeft toen diepe indruk om mij gemaakt. Wie weet nog wie dit was? In de 1e klas heeft een tijdje een juffrouw de Vries les gegeven. Ik was helemaal verkikkerd op haar! Op een keer deden we verstoppertje en ik zat met haar verstopt in een kast. Spannend!

  Suringarschool, 1950

  Ik heb maar één jaar op het Marnix gezeten in de 3e klas.

  Ik heb maar één jaar op het Marnix gezeten in de 3e klas. Klasgenoten waren o.a. Ineke van der Meer, Tjitske Visser, Martje Schindler, Annelies Looyenga, Kees Versluis, Ruud of Ronald de Korte, D. v.d. Werf, Jim Thuis, A. Timmer?. Ik was geen beste leerling. Na een jaar bleef ik zitten en ben ik van school af gegaan. Ik denk in 1961.

  Marnix van St Aldegonde, 1960

  ?