Hans Karel

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans Karel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hans Karel heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ouderwetse school, dat werd me al heel snel duidelijk toen ik in 1970 naar Lelystad verhuisde.

  Ouderwetse school, dat werd me al heel snel duidelijk toen ik in 1970 naar Lelystad verhuisde. Het hoofd was een non (zuster Adolpha?). We zaten ik rechte rijen achter elkaar, in de derde meer dan 30 kinderen. Met elkaar praten was er niet bij, daar kwam zelfs wel eens een klap met een lineaal aan te pas om dat af te dwingen. Hek om de speelplaats, 's ochtends in rechte rijen, 2 tegels ertussen, naar binnen marcheren. Op het bord in de derde permanent een ranglijst van wie de hoogste cijfers had gehaald. Altijd zichtbaar, leuk voor de achterblijvers... Maar dat is allemaal achteraf beoordeeld, met de inzichten die er toen klaarblijkelijk nog niet waren. Ik herinner me het zeker niet als een nare periode.

  Monseigneur Zwijsen-School, 1967

  Erg leuke school waar in de pas echt wilde jaren 70 bijna alles mogelijk was.

  Erg leuke school waar in de pas echt wilde jaren 70 bijna alles mogelijk was. De meeste leraren kwamen vers van de nog niet zo wilde jaren 60 universiteiten. Bij ons zouden ze alles wel even in praktijk brengen. Leerlingenparlement, met de meest absurde commissies, mocht bijna echt meebeslissen over van alles en nog wat.

  Scholengemeenschap Lelystad..., 1973

  ?