Hans Hannink

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hans Hannink en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Hans Hannink heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het inrichten van het talenpracticum dat door de leraren zelf ter hand is genomen, waarbij ik driftig mijn bijdrage aan het geleverd.

  Het inrichten van het talenpracticum dat door de leraren zelf ter hand is genomen, waarbij ik driftig mijn bijdrage aan het geleverd. Vooral het maken van het mozaik tijdens de handenarbeidlessen. Het moment dat het meeste indruk op mij heeft gemaakt: het dodelijke ongeval van een leerling (ik ben niet zeker van zijn naam, dus die blijft hier ongenoemd). Ten gevolge hiervan werden de festiviteiten ter ere van het .. jarig bestaan van het gebouw terecht afgelast.

  Wilhelminaschool voor MAVO, 1967

  Wat mij nog duidelijk voor de geest staat is dat ik als leerling ooit eens ben geinterviewd.

  Wat mij nog duidelijk voor de geest staat is dat ik als leerling ooit eens ben geinterviewd. Ik weet niet meer in welk jaar en ook niet meer voor welke krant. De interviewer van destijds wilde weten wat mijn toekomstplannen waren. Ik riep toen heel enthousiast dat ik "schipper" wilde worden. Deze wens is echter in het water gevallen (dit is niet letterlijk bedoeld). Een ander item dat mij bij is gebleven is het standaard anecdote die meester Steegen nooit moe werd te vertellen: dat hij als jongen op een reclameposter voor het schoen-smeermerk "Glim" zelf toevoegde: "Wees nog slimmer, gebruik glim nimmer". De leraar die altijd het meeste indruk op mij heeft gemaakt is meester De Boer. Vooral als hij muziekles gaf met zijn viool. En als hij kwaad was kwam hij met een rood hoofd naar je toe en drukte dan heel hard je wangen naar binnen. Was tamelijk pijnlijk.

  Rijk van Gaasbeekschool, 1961

  ?