Ontdek PLUS

Hans Evers

Kent 0 personen

Weduwnaar
Woont in Boll Zwitserland

  Bekijk het volledige profiel van Hans Evers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hans Evers heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner me niets meer.

  Ik herinner me niets meer. Ik moest vanaf de van Spilbergenstraat de Hoofdweg oversteken, maar ik denk dat mijn moeder mij bracht en haalde.

  Vergeet mij Nietje, 1947

  De naam veranderde van 1ste 5-jarige HBS in Dr.

  De naam veranderde van 1ste 5-jarige HBS in Dr. Ir. C. Lelylyceum, maar ik bleef op de HBS. Directeur Horstmeier, leraren Nederlands Smit en Repelius, Engels van der Sluis en Brandenburg, Duits ? (was een Duitser), Frans van der Wal, natuurkunde Bos en Jansen, aardrijkskunde Penseel, wiskunde Bleekemolen en Wighers, scheikunde Zijlstra en Stork, biologie Kramer, gymnastiek van der Reijden, de andere gymnastiekleraar woonde "boven het IJ" en kwam altijd met veel bravour in zijn VW aanrijden om op het laatste moment te remmen, muziek Roos, geschiedenis mej. Vogelsang, enz. Hoe de amanuensis heette weet ik niet meer. De conciërge was Hadders, de stoker van Leeuwen. Pas veel later besefte ik, dat de school aan de Keizersgracht zo dicht bij een historische plek - het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht - lag, maar het Anne Frank museum werd na mijn schooltijd geopend, denk ik. Een goede school. De leraren waren bijna allemaal academici, die soms een beetje "weltfremd" waren.

  Ir. Lelylyceum, 1955

  Hoofdonderwijzer Kaspers, die me na 6 jaar naar de HBS "stuurde", daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

  Hoofdonderwijzer Kaspers, die me na 6 jaar naar de HBS "stuurde", daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. De onderwijzeres was van Tol. Onderwijzers waren Batenburg en Barendrecht, geloof ik. Het is te lang geleden om nog veel herinneringen te hebben. Elke klas had een met turf gestookte kachel. We kregen elke dag 1/4 liter melk, waarschijnlijk om bij te komen van de oorlogsjaren. Een schoolreisje was naar Doornspijk. Pas bij de reünie in 2005 hoorde ik, dat ik de beste van de klas was, maar daarvan was ik me niet bewust. Omdat ik in 1973 naar het buitenland vertrokken was, had ik jarenlang nauwelijks contact met mijn klasgenoten en heb ik vorige reünies gemist.

  Lovelingschool, 1949