Ontdek PLUS

Hans Bronsgeest

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Hans Bronsgeest en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Bronsgeest heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik herinner me juffrouw Koderitz en juffrouw Hemerik.

    Ik herinner me juffrouw Koderitz en juffrouw Hemerik. Een van hen reed motor en dat vond ik toen heel stoer. Het schoolreisje ging naar het strand. Lopend naar station Laan van NOI en dan met de trein naar Scheveningen.

    Johannes Postschool, 1951

    In de eerste klassen kregen we les van juffrouw van Tol.

    In de eerste klassen kregen we les van juffrouw van Tol. In klas 5 van meneer Rook en in de 6e klas meneer Verhoeven. Die we in die tijd ook wel bobbert balpoint noemde, omdat hij zowel zijn cigaren als zijn pennen voor de helft opkauwde. Ik was in die tijd bevriend met Huub van Keulen. Het afscheid van de van Heutszschool vierden we met een heuse toneelvoorstelling. Van het boerendansje herinner ik me nog dat Wilma Platschorre "mijn" boerinnetje was.

    Van Heutszschool, 1952

    Ik had uiteindelijk een 7-jarenplan voor deze school.

    Ik had uiteindelijk een 7-jarenplan voor deze school. drie keer in de vierde klas was uitzonderlijk. Een van de reden voor het zitten blijven was het dixielandorkestje van Frank Wouters waar ik piano in speelde. Dat was veel leuker dan leren. Van de leraren herinner ik me de meeste. De natuur in met biologieleraar Bouman georganiseerd door Hydra. Voor natuurkunde van Veen, die geweldig les kon geven. Choefour met de scheikunde proeven. Mevrouw van der Ent voor Duits, die me regelmatig de klas uitstuurde. Daar was ik niet de enige in. Onderhandelen met rector van de Ende als er een uur uitviel om ook het laatste uur vrij te krijgen. Gymnastiek met meneer Ruis, die vond dat we al zoveel voor onze kiezen hadden dat we altijd mochten volleyballen of basketballen. De schoolbals (zo heette dat toen) in de Houtrustrotonde.

    Thorbecke HBS, 1958