hans Broek

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van hans Broek en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  hans Broek heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na het behalen van het mulo-diploma in 1966 naar deze school gegaan.

  Na het behalen van het mulo-diploma in 1966 naar deze school gegaan. Destijds "Gemeentelijke Middelbare Handelsdagschool" geheten. Kwam in klas 3M C met alleen maar jongens, (was even wennen want op de dr Albert Plesman mulo in Rijswijk zat ik met overwegend meisjes in de klas). Er zaten niet veel meisjes op deze school en die werden in één klas bij elkaar gezet. In 1967 naar 4S J, (toen werd het Economische school) met ook alleen maar jongens. Na het behalen diploma Middelbare Handelsdagschool in 1968 naar klas 5A B, de H.B.S. klas, ook alleen maar jongens. In 1969 diploma behaald. Wat ik met herinner: oude monumentale school, met naar zweetvoeten stinkende gymzaal aan de achterkant. Veel heen en weer lopen naar de nevenvestigingen (Dibbetstraat, Helmersstraat, DaCostastraat en Hemsterhuisstraat). Leerkrachten: van Vliet (directeur), Dees (adj. directeur), de Kok (aardrijkskunde), Groeneveld Mouwen (Ned.), Bobbe (Ned. en initiator van de band Bobby's Children), Spoek (Staatsinrichting, rookte als een ketter in de klas), Pino (scheikunde ), Teeuw (boekhouden), van der Drift (Duits), mw van Dam (Spaans), Demmink en Steffens (lichamelijke oefening). De naam van de sexy lerares Engels, met de korte rokjes, was volgens mij Lamée-Labots. Namen van klasgenoten die ik mij nog herinner: Frits Bode, Paolo Guiseppin, Jos van Raan, Martin Boon, Fred Simons, Anton van Ruyven, Gerard van Boulogne (altijd discussie) en Japie Rotte. Veel gevolleybald in het schoolteam met Molukse jongens er bij (o.a. Simon Taihutu) en veel gebiljart in café Duivenvoorde aan de overkant.

  Economische School (MEAO), 1966

  zie de tekst bij Generaal Vetter (m)ulo.

  zie de tekst bij Generaal Vetter (m)ulo

  Dr.Albert Plesman (M)ULO, 1963

  Bakker en Oisterwijk waren mijn favoriete leraren.

  Bakker en Oisterwijk waren mijn favoriete leraren. Van Dongen trok altijd hard aan je oor. In 1993 de reunie bezocht samen met Jan Nikerk. Ik woonde destijds in de Havenstraat en veel van mijn straatgenoten zaten op de Snijdersschool,o.a. Albert Blijleven, Ernst Sturm, Attie Pronk,Peter krijgsman, Piet Zevenbergen, Jan Nikerk, Rietje Fonteijn. Uit de Galjoenstraat en de Klipperstraat herinner ik mij Marrie Schinkelshoek en Chris Theil. Bij deze laatste kwam ik vaak thuis. Hij had knappe zusjes! Uit de Lijsterbeslaan en omstreken: Hans Broekhuizen, Jelleke van Veen, Hans Guichard, Wim Blacquiere, Rob Dorsman, Bert Koekenberg, Juul Kaper, Hanneke Geldof. Ik heb nog een foto uit de eerste klas (1954) met jufrouw Feenstra. Na de reunie in 1993 heb ik haar nog thuis gebracht! Reageren? Graag!

  J.H. Snijdersschool, 1954

  ?