Ontdek PLUS

Hanneke Prins

Kent 70 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Hanneke Prins en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hanneke Prins heeft 13 klassenfoto's en kent 70 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    In de brugklas trok ik het meeste op met Marjo Flikweert.

    In de brugklas trok ik het meeste op met Marjo Flikweert. Toen zij naar de HAvo ging en ik naar het VWO verwaterde dat contact. Met Trudi van Tilborg heb ik menig tussenuur nuttig doorgebracht met huiswerk maken bij haar thuis, want ze woonde vlakbij school. Anneke v.d. Vlies had ongeveer hetzelfde vakkenpakket als ik. Bij veel lessen hebben we naast elkaar gezeten. Met haar en Jennie Stoute ging ik ook buiten schooltijd wel om. Judith Wildschut, alias Ute Schreiter, was mijn beste vriendin in de laatste drie schooljaren.

    De Lage Waard, 1970

    Toen ik in 1964 op deze School met de Bijbel kwam was dhr.

    Toen ik in 1964 op deze School met de Bijbel kwam was dhr. A.P.C. Rijsdijk het hoofd. Hij woonde vlakbij de school. Ik herinner me dat op zijn verjaardag het hele voorplein vol stond met kinderen die hem wilden feliciteren. Met Koninginnedag was de traditie dat alle basisscholen in optocht naar de muziektent in de Eilandstraat wandelden. Voorop liepen een paar sterke knapen uit de zesde klas met vlaggen en daarachter volgden klasgewijs de rest. Meneer Rijsdijk vond het belangrijk dat dit goed verliep en dus werd er op het schoolplein gerepeteerd. Het hele repertoire vaderlandse liederen werd ingestudeerd met teksten die nu niet meer kunnen. In de eerste klas kreeg ik les van juffrouw Baas. Ik weet nog goed dat zij een keer haar dwarsfluit meenam naar school. Dat vond ik zo mooi klinken dat ik besloot om later ook dwarsfluit te gaan spelen. En dat heb ik inderdaad gedaan. In klas twee was juffrouw Langejan. Die kon fantastische verhalen vertellen. Onvergetelijk voor mij waren de avonturen van Fietje Knobbel, een vogel die een kersenpit had ingeslikt die op miraculeuze wijze bovenin haar kop was terecht gekomen. Klas drie was de klas van juffrouw Vos. Vers vanaf de kweekschool (volgens mij was ze amper 20)hield zij met strakke hand de boel in het gareel. Klassikaal nablijven was een vaak gehanteerde straf bij haar. Van haar kreeg ik bliokfluitles tot ik alle boekjes van De Jonge Blokfluiter uit had. Meneer Lindenberg was er een van de oude stempel. Maar wat kon die man vertellen. Ik zal nooit vergeten hoe hij vertelde over Napoleon. Als een mantra herhaalde hij deze zin:"Hij stortte van de top van eer in eeuwige verwoesting neer". De jaartallen werden onder de maatslag van zijn lineaal opgedreund. Zingen bij hem was ook een aparte ervaring. Hij had een ronde mondharmonica waarmee hij de begintoon aangaf.Dan zong hij op die toonhoogte de woorden "Deze toon aannemen, een, twee, drie" en dan zette de klas in. In de vierde klas ben ik een poos ziek geweest. Ik had een keelabces en moest naar het ziekenhuis om mijn amandelen te laten knippen. Vanuit de klas werden er heel veel kaarten gestuurd. Ik heb ze jarenlang bewaard.Heleen Boele kwam trouw bij me thuis op bezoek. In de vijfde klas was meneer van de Waal. Die mopperde nogal op onze klas en liet herhaaldelijk blijken dat we heel veel leuke dingen misliepen door ons gedrag. Halverwege het schooljaar ging hij weg om in Dordrecht te gaan werken. Toen kwam meneer Evertsen. Hij moest eerst een proefles draaien en onder andere Bijbelse Geschiedenis geven.Dat deed hij met verve en werd aangenomen. Klas 6 was zoals altijd voor het hoofd der school,voor meneer van Dijk.Vreemd genoeg weet ik uit die klas me weinig te herinneren. Ik trok in mijn schooltijd vooral op met Heleen Boele. Ook met Annemarie Oskam ging ik om, vooral in de zesde klas. Ik had een vriendje: John de Priester. Dat stelde niet veel voor. Ik vond hem vooral grappig.

    Koningin Wilhelminaschool, 1964