Guus Muller

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Guus Muller en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Guus Muller heeft 14 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb van 1959-1965 op deze school gezeten.

  Ik heb van 1959-1965 op deze school gezeten. Ik herinner mij Dickie Nieuwenhuis nog wel. Was toen een van de kleinere personen van de klas. Het eerste jaar les gehad van juffr. Leidse o.i.d. Vond ik heel lief. Ze kon heel goed vertellen. Ik herinner mij nog een sprookje van Pim en Wipneus en een tante Boterbloem, die een vliegende paraplu had. Ik zoek nog steeds zo'n ding. In de tweede klas juf Oppenheimer. Was meer een 'pinnekop'. Sloeg met de lineaal op het bord als ze om orde verzocht. Lerares in het derde jaar was juffrouw Brouwer. Ik had moeite om met een kroontjespen netjes te schrijven. De heer Kraakman in de vierde klas. Kon heel goed vertellen over geschiedenis. Ik luisterde gekluisterd. Hij had verteld over Karel de Grote en 'Razende Roelant' met zijn bijzondere zwaard. Vechten tegen de moren (helaas geen happy end). 5e klas hr van Balgooij. 6e Klas de heer Veghel. Die werd toen ziek. Hoofd van de school Hr. Schaap viel in. De enige klap, die ik op deze school van een leraar heb gekregen, was van de heer Schaap. Ik had mijn vinger opgestoken en was naar de heer Schaap toegelopen om een vraag te stellen (dat deed ik ook bij de heer van Veghel). Ik zei mijnheer Schaap!; Klets op mijn linker wang. Ik had bij mijn tafeltje moeten blijven staan, totdat ik geroepen werd. Dat was een wijze les. Ik had mij voorgenomen, in voorkomend geval anders te doen. Ik ben ook nog bij Albert Seijdel als kleine jongen (5-6 jaar) geweest. Mijn moeder moest toen bevallen en ik mocht bij hem, zijn moeder en ik dacht een klein poedeltje op bezoek komen. Ging met Albert wel eens mee naar de melkman/kaasboer op de hoek Zeiltraat/Veerstraat en kreeg dan wel eens( 'illegaal??) een puntje kaas. Van mijn klas herinner ik mij verder de jongste en Louis, dikste van twee broers, van 't Hek van de Koninginnenweg, Ik herinner mij een Johnny Groenendijk van een of ander melkboer/kruidenier, Freddie Nan (melkboer), Jos Ruhe uit Sloten (kassen). Ik heb eens gezegd, dat ik een papegaai had (we hadden echter weinig thuis) en was ooit zo dom om te zeggen, dat ik wel wilde ruilen met 10 kanariepietjes/parkietjes. Ook ik ben met plezier en trots 'Klaarover' bij de schoolbrigade geweest. Ik moet ergens nog twee schoolfoto's hebben van de lagere school. Tot zover. Er komen tzt wel meer herinneringen boven.

  Petrus Canisiusschool, 1959

  Ik heb na de onderbouw de HBS-B richting gedaan.

  Ik heb na de onderbouw de HBS-B richting gedaan. De eerste 2 jaren heb ik het extra moeilijk gehad, omdat ik in beide jaren 2-3 maanden niet op school kon/mocht komen vanwege geelzucht resp. dysentrie. Dus dank aan de medeleerlingen, die mij het huiswerk brachten en weer ophaalden. Ook dank aan mijn oudste broer Alex, die mij met mijn wiskunde hielp. Leukste herinneringen heb ik aan het dagelijkse voetbal met een tennisbal op het schoolplein. (voor school, in iedere pauze en zelfs na school) met o.a. Rudy Schmitz, Ruud Röben (Wilskracht SNL), Bart Schomaker (De Meer), Richard Spierings (Amstel Zwaluwen) en Leon Stevens (St Martinus). Ik speelde zelf bij Wilskracht SNL. Drama voor mij was die 5 jaar de Franse les. In die tijd werd je geleerd perfect Frans te spreken. Ik was echt een B-man en had veel moeite met het Frans. Gelukkig leren de leerlingen tegenwoordig eerst te converseren in een buitenlandse taal (fouten mag) en wordt er daarna pas aan bijgeschaafd. Ik was toen blij, dat ik Engels mondeling en geen Frans mondeling voor mijn examen had gehad. (wat was dat mondeling tentamen Frans voor mij en de heer Tan frustrerend geweest) Ik zou dan nog op SNL gezeten hebben. Later bleek in praktijk, dat ik mij in Frankrijk goed verstaanbaar kon maken. Ook herinner ik mij de misdiensten in de kapel bij school op vrijdagavond of zaterdagavond. Naast dat je er ook wel goede dingen leerde natuurlijk, was het ook de verzamelplaats om daarna te gaan stappen (metname met Ruud Röben) richting Amstelveen. Op latere leeftijd ook meer interesse voor de dames van de MMS gekregen en werd het voetballen in de pauzes vervangen door een rondje om de MMS. Verder herinner ik mij de strenge Wiskunde leraar de heer de Rijke. Ik was zeker geen sterleerling en moest immer flink buffelen om alle les/leerstof elke dag weer af te krijgen. Dit in tegenstelling tot Jaap van der Woude, die zaken moeiteloos in zich op nam. Maar op de '9' voor Algebra op mijn eindlijst ben ik nog immer trots. Verder altijd met veel plezier en fanatisme meegedaan aan de jaarlijkse schoolvoetbal en volleybal toernooien. Ik zag de naam van Olaf Hoonhout bij de SNL reunie van 4 -10-2003. Ik herinner Olaf als een van de ouderen van de klas met relatief lang haar en een van de weinigen met een vaste verkering. (brunette met sluik lang haar). Verder heb ik ook gezien, dat Jan Oor naar de reunie van 4 oktober komt. Jan kon goed op zijn 'Spaanse' gitaar spelen en erbij zingen. Ook leuk te zien, dat Bart Schomaker komt.

  Sint Nicolaaslyceum, 1965

  ?