Gertjan Awater

Kent 4 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gertjan Awater en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  Gertjan Awater heeft 2 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  hier eigenlijk niet zo´n leuke tijd gehad.

  hier eigenlijk niet zo´n leuke tijd gehad. Ik was net verhuisd van Arnhem-Zuid naar Elst (ik zat toen op de heel fijne school "De Delta") en heb er 2 jaar doorgebracht voor ik naar het Gynmasium in Nijmegen ging. Ook net nieuw was toen Maurits Obbema, vele jaren vrienden gebleven, uiteindelijk elkaar uit het oog verloren. Verder veel plezier gehad met Michiel (weet je nog Michiel? Dig-Dug op de Commodore 64, ik lig nog in een deuk als ik er aan denk), Thomas Taubmann (als die begon te lachen, MOEST je wel meelachen), Marco LaMair (wat een ouwehoer :)), en om Dicky Rutgers moest ik ook vaak lachen. Vaak ruzie om niets met Barry Schouten (ik herinner me dat we een keer met iets van 10 man in zijn achtertuin suikerbieten hebben uitgehold in November, wat een zooi was dat!). Tikkertje in de pauze, ik kon Roger Leiwakabessi met het blote ook niet bijhouden, zo vlug als water. Verder komen nog namen boven als Wiegert Stemerdinck, Lenny (leuke meid), Nedi van Kleef, Karianne Radstake, Hester (die was volgens mij eerst verliefd op mij, later op Patrick Swayze (van Dirty Dancing!)), Erik Hofs (heb ik tot einde jaren negentig contact mee gehouden), Caroline v/d Wiel (behoorlijk verliefd op geweest!) en Ankie, die woonde in Homoet, daar had ik echt nog nooit van gehoord. Leraren: Meester Bram: met luide stem, het traporgeltje aan gort trappend psalmen zingen. Bevlogen man, inspirerend. Ik kan me herinneren dat we in schooltijd vaak bezig waren met projecten als "Irian Jaja", en allerlei projecten voor de kerk Ook de kerstviering was een gebeurtenis om niet te vergeten: vele uren kinderen die beurtelings blokfluit speelden en archaisch geformuleerde teksten onbegrepen opdreunden.

  2004, Gertjan Awater

  Kleine update van deze school.

  Kleine update van deze school. Toen ik begon was de school net een jaartje of zo verbouwd aan de v. Schevichavenstraat in Nijmegen en had net iets van 500 leerlingen, toen ik er wegging het dubbele. Heel gaaf dat de zesde een gebouw bijna voor zich alleen had! Elke jaarlaag waar ik in terecht ben gekomen, had vele markante figuren die ik me kan herinneren, ik hoop dat men zich mij ook nog kan herinneren! Ik weet alleen niet meer zo wie nou precies in welke jaarlaag zat. Even wat beelden oproepen: excursies naar musea met enorme vragenlijsten, gym op een achterafveldje, je fiets aan de ketting als die verkeerd stond, de gymzaal verbouwd tot kantine, met roosjesdag teruggejaagd worden in het gebouw (om het zelf een paar jaar later precies zo te doen), akelig koude dependance op de Pr. Bernhardstraat, met rook/fietsenkelder, fijn met een tussenuur de stad in, eten halen in de Molenpoort passage, de schoolfeesten en films..... en dan de docenten! Na bijna een dubbel lustrum ken je ze wel een beetje. Hoewel ik destijds niet elke docent op waarde wist te schatten (zeker in het begin niet), is dat nu wel beter. Ook de clavigeri bedankt voor het persoonlijke contact, en verder iedereen bedankt voor de enorm toffe tijd die ik hier heb gehad!

  2004, Gertjan Awater

  Vreselijk leuke tijd gehad.

  Vreselijk leuke tijd gehad. Kleine school, veel klassen in één lokaal. Ik kan me herinneren dat we met de 4e, 5e en 6e klas in één lokaal zaten (ik zat toen in de 4e, daarna verhuisd naar Elst). We speelden in de pauze altijd stiekem soldaatje in de braakliggende heuveltjes achter de school. Handenarbeid (met hulp van ouders) was altijd leuk, evenals de vrijdagmiddag weekafsluiting. Op woensdag mocht je je speelgoed meenemen! Met Sinterklaas kregen we een bouwpakket (schaalmodel vliegtuig/auto) leraren: Juffouw Jenny (ik had een enorme hekel aan plakken/knippen/freubelen en ze zat me altijd uit te foeteren als we daarmee bezig gingen (en gelijk had ze.) Afgezien hiervan was ze erg aardig. Juffrouw Willemijn, we zijn nog met de hele klas wezen kijken naar haar kindje. Meester Wim: aardige man, zong met een stem als een klok. Hij werd mijn docent toen ik net had leren lezen en schrijven denk ik. Meester Rudi: die was nieuw toen ik er al een paar jaar zat geloof ik, en had een crossmoter! En alle jongetjes waren jaloers :) Ik ben een paar jaar geleden naar de Toermalijn geweest om jeugdherinneringen op te halen, veel leraren vonden mijn intentie erg leuk! In mijn laatste jaar daar had ik meester Roeland. Ik vond hem heel aardig. Het schoolkamp (voor klas 4, 5 en 6) hebben we toch zeker de halve nacht het kringspel "Koning, keizer, admiraal" hebben gespeeld, en een nachtspel met alu-folie in de bomen en zaklampen. Kinderen die ik mij herinner: Esther: leuk klein blond meisje, met een mond die blééf praten. Mario Giglio: Nog op zijn verjaardag geweest, zijn Italiaanse ouders deden vreselijk hun best (met succes) om er een leuke verjaardag van te maken. Martin: zijn vader was "iets met riool" en Martin heeft een keer een hele spreekbeurt gehouden over de werking van een toilet, inclusief demonstratieplee. Geweldig! Dennis: blonde lange jongen. Heb ik nog mee op Judo gezeten (weet je nog Dennis? Meester Kreitz. Kolere wat was die vent streng :) Simone: Daar ben ik erg verliefd op geweest. Woonde bij Rijkerswoerd. Had een oudere zus Cindy. Nicole Vriezema: Van haar kreeg ik altijd een Liga, volgens mij was ze verliefd op me :) Vincent Ruzette: heel vaak mee gespeeld na school, had een Atari 2600 met hele gave spellen. Ik ben er een paar jaar geleden nog geweest! Vincent Vonk: gevoelige jongen, ook veel mee gespeeld. Was ineens uit het zicht, ik weet niet meer waarom. Arno: ik had AL-TIJD en elke dag ruzie met Arno. Hij wist dan ook van geen ophouden. Ik waarschijnlijk evenmin.. ik hoop dat het goed met hem gaat. Linda: Goed gevoel voor humor, vaak van de partij bij de vrijdagmiddag toneelstukjes. Ik kom vast nog wel op meer namen!

  2004, Gertjan Awater
  ?