Bekijk het volledige profiel van Gert Tiele en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Gert Tiele heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Op mijn fietsje (mijn eerste) ...

Op mijn fietsje (mijn eerste) vanuit Waddinxveen dagelijks naar de “grote” stad. Een periode moesten we zelfs nog zaterdagmorgen opdraven. Weer of geen weer gewoon op de fiets. Eerste shaggie in het winkelcentrum vlakbij de school. En puddingbroodjes. Mooie tijd beleefd, denk ik: er zitten niet meer dan flarden in mijn hoofd. Leraren die eruit sprongen: dhr. Versteeg: algebra en meetkunde; dhr. Pauw: boekhouden; dhr. van den Steenhooven : Engels (ergerde zich onder meer aan de uitspraak van the Beatles); Dhr. Spee: geschiedenis (deze man kon geweldig vertellen en verbanden leggen); dhr. de Bolster: Duits én voetbaltrainer; dhr. Bokdam en dhr. Obbeek (?). Dhr. Straver, directeur. Van mijn klasgenoten herinner een aantal of met voornaam of met achternaam en zelfs een enkeling met beide: Jules van den Steenhooven, Co Doeleman, Gijs (Hogenelst ?) uit Reeuwijk, Ron Breek, F(Ph)ons Dekker, Ans Wortelboer, Paul (van de KWweg), Ria van Soest, Ton Straver, Peter Jansen (in het weekend werken bij Bruns), Maria (?) Hommels, Verweij, Kersbergen, Steenland. De foto van Phons kan ongetwijfeld verder helpen. Na Gouda ben ik gaan “studeren” aan de Kweekschool Thomas More in Rotterdam en stond ik als langharig tuig in 1972 voor een klas brave kinderen op de St. Jans/Aloysiusschool in Schiedam. In 1980 ben ik daar directeur geworden en tot 2004 gebleven en heb daar alle stadia van het leiderschap mogen doorlopen. In 2004 vond ik het welletjes en ben als coördinator van het samenwerkingsverband WSNS 3307 Midden Holland in Gouda gaan werken. Jazeker Gouda. Weer terug op plaats waar het enigszins begon. Ben al 33 jaar met dezelfde blom getrouwd, maar we wonen al sinds 1973 samen. Geen kinderen. Wel samen in het onderwijs, dus moeten we vaak na een vakantie weer opstarten….

2010, Gert Tiele

Moest even een verandering aan...

Moest even een verandering aanbrengen. Mijn oplettende broer ontdekte, dat ik op mijn tiende naar de eerste klas was gegaan en op mijn zestiende de school had verlaten. Vandaar dat het allemaal zo gemakkelijk ging ... Maar serieus: een prima schooltijd beleefd. Gewoond aan de Ringvaartsingel. Herinneringen aan klasgenoten: Ria Compeer, Renske de Heer, Ton Koster, Herman Wesseling, Christien de Rijk, John Droog, (Hans ??) Droog, Ria v.d. Meulen, Co (?) Doeleman. Ik moet in de boekenkast nog een boekje hebben staan, dat we als afscheid kregen na de zesde klas. Een boekje met gedichten: "Vrede". Voorin hebben alle klasgenoten hun naam geschreven (met een soort verkrampte handtekening). Ik kan tot op heden dat boekje niet meer vinden. Leerkrachten: mevr. van den Dool, meester K(C)ales, meester Boer (heb nog in een nachtmis de mis van Bach mogen meezingen), meester Zandbergen (fantastische man), meester Weck, meester van den Dool (toen waren er tenminste nog meesters ! Met z'n allen te laat op school, omdat we ook enigszins wilden meevieren, dat Feijenoord met de boot naar Lissabon ging. Na de St. Jozef vier jaar naar Gouda: Petrus Canisius MULO; daarna vijf jaar Rotterdam: kweekschool Thomas More. Inmiddels 32 jaar in Schiedam gewerkt, waarvan 24 jaar als directeur van de St. Janschool. Sinds 2004 weer een beetje "back to basis": ik werk nu als coördinator WSNS, voor het openbaar onderwijs regio Gouda (23 scholen). Al bijna dertig getrouwd met dezelfde blom; geen kinderen, wel veel vakantie: mijn vrouw zit ook in het onderwijs.

2006, Gert Tiele

Eén grote herinnering: ik zit ...

Eén grote herinnering: ik zit er nog steeds !!!

2002, Gert Tiele
?