Gerk Hogerhuis

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gerk Hogerhuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Gerk Hogerhuis heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Halverwege de derde klas kwam ik op de Plataanschool II.

  Halverwege de derde klas kwam ik op de Plataanschool II. We woonden toen aan de Dennenstraat. Tegenover ons woonde mijn klasgenoot Jan Henk OOsting en 2 huizen verder woonde een Hans Sambrink. Andere klasgenoten waren o.a. Henk Oosterhof, Wim Houwen, Ida Schambach, Tineke Hemminga. In de vierde klas kregen we meester Valk, een kei van een onderwijzer. Daarna in de vijfde klas meester Bourgonje en in de zesde klas meester Ettema. Deze was een keer zo kwaad op een klasgenoot dat hij hem bij het oor pakte en deze omdraaide. Het gevolg een ingescheurde oor. Ouders kwaad, Ettema geschrokken. Later is de zaak uitgepraat. Tijdens het uurtje godsdienst kon Jan Henk Oosting zich een keer niet gedragen en vloekte er lustig op los. Een woedende godsdienstdocent, Jan Henk op de gang en hilariteit in de klas. Jan Henk Oosting heb ik later in Amsterdam nog meermaals ontmoet via een gemeenschappelijke vriend (Eddy van Dijk). Hij had toen een bedrijf voor interieurbouw. Het laatste jaar trok ik veel op met Wim Houwen. Volgens mij is hij daarna naar de Gemeentelijke HBS vertrokken. Van hem heb ik nooit meer iets gehoord. Ida Schambach heb ik later nog een paar maal gesproken aangezien ik haar broertje, Hans Schambach, ken.

  Plataanschool II, 1958

  Op deze school zat ik in de klas bij Johnny Veluwekamp (voetballer van Sneek).

  Op deze school zat ik in de klas bij Johnny Veluwekamp (voetballer van Sneek).De 2 jaren theorie gingen snel voorbij. Daarna ben ik stage gaan lopen in Amsterdam. Daar ben ik ook gaan werken. Ik heb slechts 1x stagebezoek van Van der Meulen gehad. Het kostte hem een volle dag en 10 jaren van zijn leven. Dit deed hij nooit meer vertelde hij mij. De heer Van Wijngaarden was voor mij een kei van een leraar. Ik ben nu zelf bouwkunde docent aan de voormalige MTS in Emmen (BOL4 opleiding) en heb nog jaren het boek Technische Installaties van Van Wijngaarden gebruikt. Uiteraard wel de laatste edities. De flowerpower tijd was voor mij toen heel belangrijk. Rijden op een witte Puch (later okergeel) en veel uitgaan. Tenslotte was Leeuwarden te klein geworden en vertrok ik (tijdens mijn stagejaar) naar Amsterdam. Daar gebeurde het allemaal, de Kabouterpartij, Oranjevrijstaat, het witte fietsenplan, happenings op de Dam en de Vietnamdemonstraties. Een prachtige tijd waarin veel gebeurde.

  MTS Bouwkunde, 1968

  He, zus, leuk om jou hier tegen te komen.

  He, zus, leuk om jou hier tegen te komen. Ik weet dat ik op deze school zat, maar dat is het dan ook. Namen van onderwijzers/onderwijzeressen weet ik niet meer. Wel dat ik met mijn buurkinderen (een tweeling) door het bos of langs De Vaart naar school liep. Op school moest ik schrijven met een kroontjespen. Het inktpotje zat in de schoolbank. Het schrijfwerk was vaak slordig. Ik vond de regels streng en vond de kleuterschool er tegenover veel leuker.

  Emmaschool, 1956

  ?