Gerhard Westerdijk

Kent 10 personen

Burg. staat - , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gerhard Westerdijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gerhard Westerdijk heeft 0 klassenfoto's en kent 10 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Janken op de eerste dag.

  Janken op de eerste dag. Er zat nog zo'n triest geval. Daar werd ik naast gepoot. Dat was Eef(je) Bosch. Gelukkig was het leed na die eerste dag over. Op weg van huis (Dragonstraat) langs bij Eefje om samen naar school te lopen. Vaak onderweg afgeleid door "mannen aan het werk". Of het nu schilders waren of PTT-ers die in een putje telefoonverbindingen stonden aan te leggen, het afladen van een dragline van een vrachtwagen, wij vonden het reuze interessant. Dus blijven kijken. Weer te laat op school. Dus straf. Ik weet alleen niet meer waar die uit bestond. Wat ik nog wel weet is, dat mijn kapstok herkenbaar was aan een boompje.

  De Kievit, 1951

  Is lang geleden.

  Is lang geleden. Ik kwam in de eerste klas samen met mijn vrienden van de kleuterschool aan de Veerpolderstraat. Dat waren Eef(je) Bosch en Wim(pie) Mannussen (goed geschreven?) In de 1e klas was Juffrouw van Schooten "de juf". Klas 2 bij juf Post. Ik herinner me nog de grote zwarte kachels in de klaslokalen. Om die in het voor- en najaar te plaatsen of te verwijderen kregen we allemaal een dag vrij. Na de 2e klas zijn we verhuisd naar de Ranonkelstraat en ging ik naar de Fontanusschool in "West". Hoewel, de eerste maanden zaten we eerst nog in de noodgebouwen op het Zuringplein. Bij meester Havinga. Hij begeleidde het zingen altijd op zijn mondharmonica. Na schooltijd gaf hij aan de liefhebbers les op dit instrument. Ik ben in oktober 2003 nog eens langs de school gereden. Het gebouw is gesloopt. Nu staat er een woonblok.

  Mr. Van der Brugghenschool, 1953

  Mijn favorite leraar gaf tekenles, J.

  Mijn favorite leraar gaf tekenles, J.K. Hondius. De aardigste docent van de hele school. Ik ben nog voorzitter geweest van de leerlingvereniging "Bovenover". In dat bestuur zaten ook Guy Bottenheim, Peter Stoker, Hans Verwoerd en Anton Klaas Fernhout. Een groot aantal leerlingen van de school acteerden in de jubileum musical "Sola Scola". Dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de school. Geschreven door de docenten. Schenk (Engels), van der Loo (Frans), Reusink (Nederlands) en anderen. Ik zat in het koor. De zeilkampen in Hommerts waren altijd een feest in de zomervacanties. Eerst als cursist, later als instructeur. M'n vrienden waren Bert van Aalten en Otto Dambrink. Eindelijk diploma HBS-B gehaald in 1968

  Christelijk Lyceum Arnhem, 1960

  ?